Ο Αύγουστος Κορτώ ανέβασε μία υπέροχη φωτογραφία στο Facebook πριν από δύο μέρες, που έγινε viral, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 25 χιλιάδες likes, περισσότερα από 420 σχόλια και 20 κοινοποιήσεις.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο ίδιος με τον σύντροφό του, να ανταλλάζουν ένα τρυφερό φιλί στο στόμα. Δεν υπάρχει λεζάντα, αλλά στα σχόλια έχει αφήσει ο ίδιος το εξής αγωνιστικό μήνυμα:

“Λοιπόν, επειδή όπως πάντα σε τέτοιες περιστάσεις ξετσουμίζει η ομοφοβία. Όταν στην Ελλάδα βγουν εκατοντάδες επώνυμοι – πολιτικοί, αθλητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες – να μιλήσουν ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία τους, και να βοηθήσουν τα νέα παιδιά που ζουν με την αγωνία της απόρριψης, της περιθωριοποίησης και της μοναξιάς – όταν συμβούν όλα αυτά, και τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ζουν σε συνθήκες απόλυτης ισότητας και ισονομίας, τότε θα σταματήσω να ποστάρω φωτογραφίες όπου φιλιόμαστε με τον άντρα μου.”

Παρακάτω συμπληρώνει:

“2022, κι ακόμα φρίττουν κι οργίζονται όταν βλέπουν δυο άντρες να φιλιούνται. Υπάρχουν λύσεις, βέβαια: εκπαίδευση της κοινωνίας, επιμόρφωση των επί μέρους ατόμων – αλλά επειδή όλα αυτά είναι λίγο χρονοβόρα, ΤΡΙΨΙΜΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΙΣΟΥΣ. ❤”