Αστυνομία ανοίγει πυρά σε Queer Bar που προσφέρει πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές

03/06/2020
από

Ένας ιδιοκτήτης ενός ΛΟΑΤ+ μπαρ στη Βόρεια Καρολίνα δέχτηκε πυρά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για το Black Lives Matter, επειδή είχε στήσει σταθμό πρώτων βοηθειών στην ιδιοκτησία του.

Ο Tim Lemuel είναι ο ιδιοκτήτης του Ruby Deluxe, στη Βόρεια Καρολίνα, και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου βρίσκονταν έξω από το μπαρ του προκειμένου να προστατεύσει το κτίριο από τυχόν βανδαλισμούς. σύμφωνα με το The News and Observer.

Στο πάρκινγκ του μπαρ του, ο ίδιος είχε στήσει μαζί με το προσωπικό του, κέντρο πρώτων βοηθειών για τους διαδηλωτές, στο οποίο μοίραζε μπάρες δημητριακών, εμφιαλωμένο νερό, ενώ βοηθούσαν και τον κόσμο να καθαρίσει τα μάτια του από σπρέι πιπεριού.

Ο Lemuel και το προσωπικό του βρίσκονταν εκεί για 7 ώρες πριν εμφανιστεί η αστυνομία.

Σε ένα βίντεο, το οποίο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλέπουμε αστυνομικούς να φωνάζουν στον ιδιοκτήτη του μπαρ: “Κουνήσου!” . Ο Lemuel λέει επανειλημμένα: “Αυτή είναι η επιχείρησή μου, νοικιάζω αυτόν τον χώρο.” 

Παρόλα αυτά η αστυνομία εξακολουθεί να πλησιάζει τον Lemuel και να φωνάζει “Σου είπαμε. Δε με νοιάζει που θα πας, απλά φύγε” .

Ένας αστυνόμος τότε ρίχνει με κάτι που μοιάζει με δίκαννο, δύο φορές, και λέει “Τέλος το παιχνίδι. Φύγε!” 

Ο Eric Curry, εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του σερίφη του Wake County, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί έλαβαν μια ανώνυμη πληροφορία, ότι το γκρουπ ατόμων, εκεί βοηθούσε διαδηλωτές του Black Lives Matter.

Ο εκπρόσωπος δεν κατονόμασε τους αστυνομικούς ή το όπλο που χρησιμοποίησαν, άλλα περιέγραψαν το περιστατικό σαν “έλεγχο παραβατικότητας συσχετιζόμενος με την εξέγερση” 

Ο Curry πρόσθεσε επίσης: “Θα πούμε μόνο ότι η στρατηγική να χρησιμοποιήσουμε εξοπλισμό περιορισμένης βίας (non-lethal) ήταν κατάλληλη των περιστάσεων για την ασφάλεια των ατόμων. Μιας και οι αστυνομικοί προέτρεψαν αρκετές φορές να διαλυθεί το πλήθος και αυτοί δεν ανταποκρίνονταν, το επόμενο βήμα ήταν να διαλύσουν το πλήθος.” 

“Ήμουν στον στρατό για χρόνια, οπότε οι κρότοι δεν με ενόχλησαν, αλλά το προσωπικό μου τρόμαξε” δήλωσε ο Lemuel. “Αν δεν έχεις ξαναβρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση νομίζεις ότι πρόκειται να πεθάνεις.” 

“Κατά την διάρκεια των 7 αυτών ωρών, είχαν αρκετές ευκαιρίες να έρθουν και να ελέγξουν τι κάνουμε και να μας πουν για τις ανησυχίες τους.” 

“Διάλεξαν να μην το κάνουν. Μετά από ένα σημείο ήρθαν σε εμάς με τα όπλα έτοιμοι.” 

Πρόσθεσε στο facebook: “Αυτά είναι κουίρ άτομα, ένα περιθωριοποιημένο γκρουπ ατόμων που ήδη αποφεύγει συνειδητά από το να δεχτεί επίθεση κάθε μέρα στην ζωή τους.” 

 

 
Δες και αυτό!