Με τη 17η διοργάνωσή της επιστρέφει η Art – Athina, η διεθνής γιορτή για τη σύγχρονη τέχνη που από την Πέμπτη έως την Κυριακή θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Π. Φαλήρου (TaeKwonDo).Πενήντα οκτώ γκαλερί, 300 καλλιτέχνες, 40 πολιτιστικοί φορείς, 9 διαφορετικές χώρες. Οι συντελεστές της, 17ης κατά σειρά, Art Athina επιχειρούν για μια ακόμη φορά να φέρουν σ’ επαφή τους συντελεστές του σύγχρονου εικαστικού γίγνεσθαι μέσα από τη φουάρ η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πανόραμα της ελληνικής και διεθνούς τέχνης.

Η Art – Athina θα είναι η δεύτερη έκθεση σύγχρονης τέχνης στον κόσμο, μόλις 24 ώρες μετά την Art Amsterdam, που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στο Διαδίκτυο. Οι εκθέτες της Art – Athina έχουν τώρα τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και στη φουάρ και στο Ίντερνετ τα έργα των καλλιτεχνών που εκπροσωπούν. Πάνω από 20 εκθέτες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία, για την πραγματοποίηση της οποίας η Art – Athina 2011 συνεργάζεται με το openartcollection. com, πρωτοπόρο στα online δίκτυα συλλεκτών και εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, με έδρα στη Νέα Υόρκη. (www. openartcollection. com/ – /f/art – athina)

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]