Από το να κάνει ρατσιστικές δηλώσεις ο Σφυράκης ας μασάει καλύτερα

30/01/2020
από
Σφυράκης

Στη σημερινή εκπομπή “Ευτυχείτε” στο Open Beyond, με παρουσιάστρια την Κατερίνα Καινούργιου, έδωσε μία συνέντευξη το τραγουδιστής Νεκτάριος Σφυράκης, ο οποίος αναφερόμενος στην εκπαίδευση των παιδιών του, έκανε μία απαράδεκτη ρατσιστική δήλωση, που όπως ακούστηκε και στην εκπομπή, δεν επιτρέπεται να λέγεται από κανέναν και ειδικά από γονιό.

Σφυράκης
Σφυράκης

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Χριστιάνας Κοχλατζής σχετικά με το πώς τα βγάζει πέρα η οικογένειά του με τέσσερα παιδιά, μεταξύ άλλων δυσκολιών, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι αναγκάζεται να πηγαίνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο:

“Μένω στα Πετράλωνα […] και δε φεύγω από τα Πετράλωνα για να φέρω τα παιδιά μου εδώ στο Παλαιό Φάληρο, τυχαία. Το δημόσιο σχολείο στην περιοχή που είμαι έχει πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα. Κι εγώ, χωρίς να θέλω να μειώσω τις προσπάθειες των Ελλήνων πατριωτών εκπαιδευτικών, θα πρέπει να προφυλάξω τα παιδιά μου από την οποιαδήποτε αρρυθμία του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Είμαστε μέσα με μία πλειονότητα αλλοδαπού στοιχείου, όπου μοιραία, επειδή τα παιδιά αυτά ακόμη προσαρμόζονται στην ελληνική κοινωνία, τραβάνε πίσω τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τα δικά μου τα παιδιά σε μία κοινωνία, που θα έχει την οποιαδήποτε εγκληματικότητα, παραβατικότητα, μέσα σε ένα σχολείο, στο οποίο η δασκάλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες και στις συνθήκες, ναι.” 

Η Κατερίνα Καινούργιου μετά την προβολή της συνέντευξης είπε:

“Διαφωνώ κάθετα με αυτά που είπε, σε σημείο που με θλίβουν και σε σημείο που δεν ξέρω αν έπρεπε καν να το παίξουμε, αλλά καλά κάναμε που το παίξαμε, (σ.σ whaaat???) γιατί υπάρχουν, δυστυχώς, στη σημερινή κοινωνία άνθρωποι, που έχουν αυτές τις αντιλήψεις. […] Για μένα το πήγε πολύ ρατσιστικά. […] Αν είναι αυτό που εγώ έχω καταλάβει, η δήλωση είναι απαράδεκτη επιεικώς.” 

Κλεοπάτρα Οικονομίδου


https://avmag.gr/117597/ekleise-to-tilefono-se-tiletheatria-epeidi-eipe-oti-ekane-ektrosi/

 
Δες και αυτό!