ΑΜΒΟΥΡΓΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ – Η κρατικές τηλεοράσεις της Γερμανίας, ARD / NDR απέσυραν τελικά την υποψηφιότητα του Xavier Naidoo, ο οποιος ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες ότι θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision το Μάη του 2016.

Ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν οι έντονες αντιδράσεις των τηλεθεατών και των εκπροσώπων των media / press για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του καλλιτέχνη στο παρελθόν καθώς και για τη συμμετοχή του σε ακροδεξιά οργάνωση που στηρίζει την επιστροφή της Γερμανίας στα προ του 1939 σύνορά της.

Στο μεταξύ σύμφωνα όμως με πληροφορίες του oikotimes.com, εκτός από τις δημόσιες αντιδράσεις, έντονος ήταν ο προβληματισμός και στην EBU, η οποία πιθανόν και να διαμαρτυρήθηκε παρασκηνιακά στη Γερμανική κυβέρνηση ενώ άλλες πηγές μιλάνε για έκπληξη στην κυβέρνηση Μέρκελ όταν έμαθαν την απόφαση των ιθυνόντων της κρατικής τηλεόρασης.

Μετα το ΜΗΔΕΝ στη Eurovision 2015 η ARD φαίνεται να κρατά αποστάσεις από τον έταιρο κρατικό φορέα NDR στο θέμα της Eurovision κάτι που ίσως να καταστρέψει την προσπάθεια της Γερμανίας να αποκτήσει περισσότερα βραβεία στο διαγωνισμό (κάτι που επιθυμεί διακαώς) αλλά και στην προσπάθεια να αποκτήσει έναν φαντασμαγορικό εθνικό τελικό αντίστοιχο με της Σουηδίας (που θεωρείται από όλους τους Eurofan ως η δεύτερη Eurovision στην Ευρώπη).

Στο μεταξύ οι αναγνώστες της BILD ψήφισαν την Helene Fischer ως ιδανική εκπρόσωπο για το διαγωνισμό. Επίσημες ανακοινώσεις όμως δεν έχουν γίνει ακόμα!