Το τερμάτισε η Γερμανία: στέλνει με ανάθεση στη Eurovision ακροδεξιό και ομοφοβικό καλλιτέχνη

Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ – Όλα ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί, όταν αιφνιδιαστικά ο Xavier Naidoo δημοσιεύει στο Facebook ένα βίντεο με το μήνυμά του για την ανάθεση της Γερμανικής τηλεόρασης να εκπροσωπήσει τη χώρα στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στη Στοκχόλμη τον ερχόμενο Μάιο. Μας πήρε κανά δίωρο να επιβεβαιώσουμε την είδηση, είμασταν και από τον ύπνο βλέπεις.

Η συνέχεια έγινε όμως πικάντικη: Γερμανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Xavier είναι μεν ένας πολύ διάσημος καλλιτέχνης με πολλά album από το 1993, βραβευμένος σχεδόν από παντου: MTV EMA, ECHO, Goldene Stimmgabel, Comet, Amadeus Award, Dolende Camera, Das Goldene Brett vorm Kopf με συμμετοές σε ταινίες και μιούζικαλ. Όμως, η βόμβα έσκασε από τις δύο ειδήσεις της The Local Deautchland.

O τίτλος της γερμανικής έκδοσης της Σουηδικής εφημερίδας τα λέει όλα: Ομοφοβικός και εθνικιστής ο Xavier! Σοκ όλοι μας στο newsdesk. Η εφημερίδα αναφέρει σχόλια και τραγούδια του καλλιτέχνη υπέρ των στρέιτ και με εμφανώς ρατσιστικό, σεξιστικό περιεχόμενο κατά των gay ενώ είναι μέλος ακροδεξιού κινήματος που υπερασπίζεται την αλλαγή των συνόρων της χώρας στην προ του 1945 περίοδο, δηλαδή της Ναζιστικής Γερμανίας.

Και αναρωτήθηκα η θεα της Eurovision: μα τόσο κουλή η Μέρκελ που άφησε την κρατική τηλεόραση να κάνει τέτοια επιλογή; Και καλά να είναι ρατσιστής, εθνικιστής ένας ιθαγενής Γερμανός, αλλά ο Xavier μπορεί να γεννήθηκε στη Γερμανία αλλά είναι παιδί μεταναστών και έζησε τα περισσότερα χρόνια του στις ΗΠΑ. Αφήστε που είναι μέλος και της ομάδας για τη συνωμοσία της 11ης Σεπτεμβρίου! Κοινώς κλείστε σουίτα δίπλα στης Σταμάτη στο Δρομοκαϊτειο!

Το θεϊκό ήρθε το βράδυ. Η Γερμανική τηλεόραση στο ημερήσιο newsletter που στέλνει στους δημοσιογράφους αναφέρει ότι υπάρχει έντονη κριτική εντός της κρατικής τηλεόρασης για την επιλογή του τραγουδιστή. Πάντως η Γερμανική τηλεόραση διοργανώνει εθνικη επιλογή τραγουδιού στις 18/2 ώστε ο κόσμος να επιλέξει ανάμεσα σε υποψήφια τραγούδια για τον καλλιτέχνη. Να προτείνω το “μαύρη, μαύρη μου ‘χεις κάνει τη ζωή, σαν καμμένη γή”;

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ
Η κυριολεκτικά τελευταία, Ann Sophie (πήρε μηδέν βαθμούς στη Βιέννη στο διαγωνισμό της Eurovision 2015) βγήκε και έκανε δηλώσεις ότ νιώθει παραμελημμένη μετά το διαγωνισμό καθώς ούτε ο συνθέτης της συμμετοχής της, ούτε η Γερμανική τηλεόραση της δίνουν πια σημασία και δεν της μιλάνε καν! Να σχολιάσω ή θα απολυθώ;

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!