Το τραγούδι «Rainbowland» της Miley Cyrus και της Dolly Parton απαγορεύτηκε σε ένα δημοτικό σχολείο στο Wisconsin, στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή «θα μπορούσε να θεωρηθεί αμφιλεγόμενο».

Μια τάξη παιδιών της πρώτης δημοτικού του σχολείου Heyer στο Milwaukee, θα τραγουδούσε το «Rainbowland» στην ανοιξιάτικη σχολική συναυλία, μέχρι που επενέβησαν οι αρμόδιοι του σχολείου και το απαγόρευσαν.

Το συγκεκριμένο τραγούδι, από το άλμπουμ της Cyrus το 2017 Younger Now, μιλάει για την συμπεριληπτικότητα και την αποδοχή, και περιλαμβάνει στίχους όπως: «δεν θα ήταν ωραίο (πολύ ωραίο) / να ζούσαμε στον παράδεισο / όπου θα ήμασταν ελεύθερα ο εαυτός μας / ας ψάξουμε όλοι βαθιά μέσα μας / να παραμερίσουμε την κριτική και τον φόβο / να κάνουμε τα λάθος πράγματα σωστά».

Ο επιθεωρητής Jim Sebert επιβεβαίωσε στο Fox 6 News Milwaukee στις 23 Μαρτίου ότι η παράσταση είχε διακοπεί.

«Διαπιστώθηκε ότι το ‘Rainbowland’ θα μπορούσε να εκληφθεί ως αμφιλεγόμενο», είπε, με τη σχολική περιφέρεια να αμφισβητεί «αν ήταν κατάλληλο για την ηλικία και το επίπεδο ωριμότητας των μαθητών» και λόγω των «κοινωνικών ή προσωπικών επιπτώσεων» σε αυτούς.

Όπως διαβάζουμε στο PinkNews, το πρακτορείο ανέφερε ότι το σχολικό συμβούλιο όρισε ως ένα «αμφιλεγόμενο θέμα» εκείνο που «μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης».

Η δασκάλα της τάξης, Melissa Tempel, είπε στο CBS News Minnesota, ότι επέλεξε το συγκεκριμένο τραγούδι καθώς θεωρεί το μήνυμα που περνάει, ως οικουμενικό και γλυκό.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ανησυχεί για το τι σημαίνει αυτή η απαγόρευση – και οι πολιτικές της περιφέρειας κατά της εκδήλωσης υποστήριξης προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα – για τους μαθητές.

«Αυτά τα συγκεχυμένα μηνύματα για τα ‘ουράνια τόξα’ δημιουργούν ένα μη ασφαλές για τα κουήρ παιδιά, κλίμα».

Η Tempel είπε ότι οι αρμόδιοι είχαν απαγορεύσει στο παρελθόν μια άλλη παράσταση με θέμα το «Rainbow Connection» των The Muppets, αλλά στο τέλος η απόφαση άλλαξε.

Η Sarah Schindler, της οποίας η κόρη ήταν ένα από τα παιδιά της συγκεκριμένης τάξης, είπε στο Fox 6, ότι δυσκολευόταν να εξηγήσει την απόφαση στην κόρη της.

«Τα εφτάχρονα παιδιά θα έπρεπε να μπορούν να είναι ελεύθερα ο εαυτός τους», είπε.

Θεώρησε ότι οι αρμόδιοι του σχολείου είδαν τα ‘ουράνια τόξα’ ως ένα πολιτικό σύμβολο «για κάποιο λόγο», και πιστεύει ότι είναι συνδεδεμένο με άλλες αποφάσεις του σχολικού συμβουλίου σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα.

Σύμφωνα με το CBS, ο Jim Sebert, έχει απαγορεύσει στο παρελθόν ‘ουράνια τόξα’ και σημαίες Υπερηφάνειας που βρίσκονταν σε τάξεις σχολείων στην πόλη Waukesha, καθώς έχει σταματήσει και έργα για την ισότητα και τη διαφορετικότητα στην σχολική περιφέρεια το 2021.