Αντώνης Σαμαράς: νέες ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις σε προεκλογική του ομιλία στην Καλαμάτα

18/05/2023
από
Λίγες μέρες μετά τις ομοφοβικές του δηλώσεις, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία εκφράζοντας εκ νέου έναν έντονα ρατσιστικό, ομοφοβικό και τρανσφοβικό λόγο. Αυτήν τη φορά στην Καλαμάτα, όπου είναι και η πρωτεύουσα της εκλογικής του περιφέρειας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν μετάνιωσε τις πρόσφατες δηλώσεις του, αλλά τις επανέλαβε. Ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την κριτική που δέχτηκε, συνέχισε λέγοντας ότι η δυτική κουλτούρα αμφισβητείται από τους «δικαιωματιστές» που ασχολούνται με το κοινωνικό φύλο όπως αναφέρει.

Μίλησε ξανά για το πως κάποιες μορφές γονεϊκότητας αποδομούν την «Οικογένεια» όπως αυτή υπάρχει στον Δυτικό πολιτισμό. Συγκεκριμένα, είπε: «Νοιώθει σήμερα ο Δυτικός άνθρωπος, ο Ευρωπαίος πολίτης, ότι αμφισβητείται ο τρόπος ζωής του, η κουλτούρα του, οι γειτονιές του, η Πίστη του. Νοιώθει σήμερα ο Ευρωπαίος πολίτης να βάλλεται η οικογένεια, η Μάνα κι ο Πατέρας. Ακούει σήμερα ο Ευρωπαίος πολίτης για Γονέα 1, Γονέα 2, ακόμη και Γονέα 3. Για τους δικαιωματιστές, το φύλο των ανθρώπων δεν είναι βιολογικό, αλλά κοινωνικό. Για αυτούς το φύλο δεν είναι θέμα φύσης, αλλά κοινωνίας. Έτσι φθάνουμε σε ακρότητες».

Δεν έμεινε μόνο σε αυτό όμως. Συνέχισε την ομιλία του με νέα τρανσφοβικά σχόλια αλλά και με μια επίθεση στους φιλόζωους. «Άκουσα κι αυτό πρόσφατα, να μην λέμε “ο φοιτητής” ή “η φοιτήτρια”, αλλά ..”τα φοιτητά”. Να μη λέμε ότι “έχω ένα σκυλί”, αλλά ότι “είμαι” …”σκυλογονέας”! Κι έτσι, μέσω της γελοιοποίησης του όρου γονέας, αποδομείται η έννοια της Οικογένειας», συνέχισε.

Από την ομιλία του δεν έλειψαν και σχόλια περί θρησκείας: «Να μην λέμε Καλά Χριστούγεννα, να λέμε Καλές Γιορτές. Και έτσι αποδομείται ο Χριστιανισμός του Δυτικού πολιτισμού».

Ο κ. Σαμαράς ενώ τόνισε ότι τέτοιου είδους κινήσεις θα έπρεπε να θεωρούνται ακρότητες, ανέφερε ότι του κολλάνε ακόμα και την ταμπέλα του Φασίστα, κάτι που του φαίνεται τελείως εξωπραγματικό. «Ακόμα κι εμένα! Τι άλλο θ ’ακούσουμε; Κανονική Αστυνομία Σκέψης!». Συνεχίζει να αναρωτιέται για αυτήν την ταμπέλα ενώ απορεί που δεν προβάλλονται συγκεκριμένα τηλεοπτικά προϊόντα με τη δικαιολογία ότι είναι σεξιστικά ή ρατσιστικά.

«Αριστουργήματα της 7ης Τέχνης δεν προβάλλονται πιά στην μικρή και μεγάλη οθόνη. Είναι, λένε, σεξιστικά ή ρατσιστικά. […] Ο τρόπος ζωής και τα πρότυπα στα οποία βασίστηκε ο Δυτικός κόσμος και Πολιτισμός δοκιμάζονται».

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να αφοσιωθεί στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. Και μόνο αυτό θα ήταν αρκετό για να του ασκηθεί κριτική αλλά αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι «δεν είναι λύση του δημογραφικού μας προβλήματος η εύκολη χορήγηση της ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. […] Αυτό δεν είναι σοβαρή πολιτική σοβαρής χώρας!».
Δες και αυτό!