Επιμένει στα ομοφοβικά σχόλια για την ισότητα στον γάμο ο Αντώνης Σαμαράς

02/07/2024
από
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έκανε για ακόμη μια φορά αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ σχόλια, αναφερόμενος στον νόμο για την ισότητα στον γάμο.

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Απόρρητοι Φάκελοι του Καραμανλή» του δημοσιογράφου της Εστίας, Μανώλη Κοττάκη – ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει εκφέρει ομοτρανσφοβικό λόγο – ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε ξανά την εναντίωσή του στην ισότητα στον γάμο.

«Η τελευταία δημόσια εμφάνισή μου ήταν στη Βουλή, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων. Είχα τότε πει “να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση, η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία», είπε και πρόσθεσε ότι τα χαμηλότερα ποσοστά της ΝΔ στις ευρωεκλογές οφείλονται και στην ψήφιση του σχετικού νόμου.

«Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο, αναρωτιέμαι εάν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν λίγες ημέρες στη Βουλή. Εάν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος» είπε στη συνέχεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Με τον Κώστα (σ.σ. Καραμανλή) περάσαμε μαζί τα πάντα. Αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση. Φτάσαμε στο σημείο στο νομοσχέδιο για τον γάμο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς, αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα όσο μιλούσα. Και συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής την ώρα που το 1/3 των βουλευτών μας δεν είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο. Αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά. Αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών, αγνοώντας για ακόμη μια φορά τον ομοφοβικό λόγο ενός στελέχους της Νέας Δημοκρατίας.

Να υπενθυμίσουμε, ωστόσο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό ANTIVIRUS, είχε τονίσει ότι «δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας! Και αν ποτέ εκδηλωθεί, έστω και ψήγμα της, δεν θα μείνει ατιμώρητη και θα καταδικαστεί με τον πιο εμφατικό τρόπο».
Δες και αυτό!