Αντιπρόεδρος Κομισιόν: «Όταν είσαι γονέας σε μια χώρα στην Ευρώπη, είσαι γονέας σε όλη την Ευρώπη»

02/02/2024
από
Σε εκδήλωση για την ισότητα στον γάμο παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μαζί με άλλα κυβερνητικά στελέχη, με στόχο τη συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες.

Μαζί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ήταν και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, και ο Αλέξης Πατέλης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς, ώστε να εκφράσουν τα δικά τους βιώματα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

«Όταν είσαι γονιός σε ένα μέρος της Ευρώπης, πρέπει να είσαι γονιός σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι μια υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να το κατοχυρώσει», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Τη στάση του εξέφρασε και με μια ανάρτηση στο X στην οποία γράφει: «Οι οικογένειες του ουράνιου τόξου είναι κομμάτι των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Δικαιούνται το αυτονόητο: αν είσαι γονέας σε μία χώρα της ΕΕ, είσαι γονέας σε όλη την ΕΕ».

Τον λόγο πήραν και τα κυβερνητικά στελέχη, με τον υπουργό Επικρατείας να δηλώνει: «Θεωρούμε αυτονόητο καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει αυτά τα δικαιώματα. Να μην υπάρχουν πολίτες οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει το γάμο κι έχουν κάνει παιδιά σε άλλη χώρα της Ευρώπης και του κόσμου και δεν μπορούμε αυτό να το κάνουμε στην Ελλάδα».

Πρόκειται για «μια σημαντική ημέρα με πραγματικές ιστορίες που ακούσαμε σήμερα από οικογένειες που πραγματικά οι εκκρεμότητες που είχαν τόσο καιρό με την καθημερινότητα των παιδιών, με την ιθαγένεια, με ζητήματα κληρονομικού δικαίου, αλλά και απλές θα έλεγα ιστορίες οι οποίες δυσκολεύουν παιδιά που ζουν εδώ στην Ελλάδα», πρόσθεσε η υπουργός Οικογένειας.

Τέλος, ο Αλέξης Πατέλης επισήμανε ότι η μέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, «είναι μια ιστορική ημέρα».

Από την πλευρά τους, οι γονείς συνέβαλαν εκφράζοντας τα βιώματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ τόνισαν τη σημασία του νομοσχεδίου για τις οικογένειές του.

«Αλλάζουν πολλά πράγματα. Κυρίως γίνεται πιο εύκολη η ζωή των ανθρώπων και των οικογενειών που ήδη υπάρχουν, γιατί αυτό κάνει ο νόμος. Λύνει τα προβλήματα των παιδιών σε οικογένειες που ήδη υπάρχουν» τόνισε η Φωτεινή Παντζιά.

Και η Ρεβέκκα Καμχή πρόσθεσε: «Το νούμερο ένα είναι τα παιδιά. Να προστατέψουμε τα παιδιά από το μπούλινγκ, από τις κακίες, από την αρνητικότητα. Είναι μεγάλη μέρα για τα παιδιά μας».
Δες και αυτό!