Στις 20 Ιανουαρίου έγινε η 2η ετήσια διαδήλωση των γυναικών. Γυναίκες από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά και της Γερμανίας διαμαρτυρήθηκαν για την ανισότητα των φύλων, τα δικαιώματα των LGBTI ατόμων κι άλλα σημαντικά θέματα.

Ωστόσο, ένα δυσάρεστο συμβάν προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς η Meaghan Jackson-Doucet (αυτό το όνομα εμφανίζεται στο Facebook) ανέβασε μία φωτογραφία, κατά τη διάρκεια της πορείας, όπου φαίνεται ότι μία γυναίκα ώριμης ηλικίας που συμμετέχει στην πορεία, με το pink pussy σκουφάκι της, κρατά ένα πλακάτ που γράφει τα παρακάτω τρανσφοβικά λόγια:

«Οι τρανς γυναίκες είναι άνδρες. Η αλήθεια δεν είναι το μίσος. Μην πιστεύετε στον ενθουσιασμό της δημοσιότητας. Η ιδεαλογία των τρανς ατόμων είναι μισογυνική και ομοφοβική. Η γυναίκα δεν είναι «αίσθημα» , κοστούμι ή στερεοτυπική αναπαράσταση. Η γυναίκα είναι μια βιολογική πραγματικότητα! Δεν υπάρχει κανένα ηθικό ή ιδεολογικό καθήκον στο να λέμε ψέματα για να καταπραΰνουμε ένα αρσενικό εγώ» .

«Αρχικά, είδα [στην πορεία] έναν άνδρα που κρατούσε τα παιδιά του, να κλαίει ανοιχτά κι η καρδιά μου γέμισε με ελπίδα» , έγραψε η Jackson-Doucet. «Έπειτα, όμως, αυτές οι μισητές γυναίκες στεκόνταν μπροστά μας και γιούχαραν, όση ώρα μιλούσε ένα τρανς άτομο από τον χώρο της σεξεργασίας. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε.

Το ανέβασα αυτό, γιατί είμαι γονέας ενός super παιδιού, που είναι τρανς. Κι η έρευνα δείχνει ότι, εάν αφήσουμε τα παιδιά μας να είναι παιδιά, και δεν κάνουμε πολλά για το φύλο τους, το παιδί μας θα ζήσει μια *πολύ* πιο ευτυχισμένη ζωή. Είναι ελεύθερα να είναι αυτά που είναι.”

«Είδα αυτήν τη γυναίκα να συμμετέχει στην πορεία κι έκλαψα. Το να της βάλω τις φωνές (κάτι που πολύ θα ήθελα) δεν θα άλλαζε τις πεποιθήσεις της. Ήταν εκεί για να παλέψει μία μάχη. Απλά, θα εξέθεσα τα παιδιά, που ήταν εκεί γύρω, σε μια ασχήμια που δε χρειαζόταν να μάθουν ακόμα.”

“Το μοιράστηκα αυτό, επειδή πρέπει να λάμψει ένα φως, σε όλα τα άσχημα σκοτεινά κομμάτια, για να τα ξεπεράσουμε. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή η γυναίκα ΥΠΑΡΧΕΙ. Και είναι ΠΑΛΑΒΗ. Πραγματικά, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΛΑΒΗ. Είναι τόσο παλαβή, που ήρθε σε μια διαμαρτυρία για την ισότητα των δικαιωμάτων με σκοπό να καταστρέψει άλλους ανθρώπους. Ανθρώπους σαν το παιδί μου.

Γι’ αυτό και της ρίχνω φως, σε αυτήν και σε όσα άλλα άτομα της μοιάζουν.

Σε βλέπω. Το παιδί μου σε βλέπει.

Μπορούμε όλοι μας παρακαλώ, να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα τρόπο να ζήσουμε μαζί σε αυτόν τον πλανήτη ειρηνικά και να σταματήσουμε να προσπαθούμε να φτιάξουμε τους εαυτούς μας, ρίχνοντας τους άλλους κάτω» .

Το post της Jackson-Doucet έγινε viral, με πάνω από 2.000 shares και με πάνω από ένα εκατομμύριο likes.

Η τρανς κοινότητα κι οι σύμμαχοί της από όλον τον κόσμο εξέφρασαν την οργή τους για το τρανσφοβικό πλακάτ αυτής της γυναίκας.