Αντιδράσεις δέχεται το Netflix μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ για παράσταση μισαλλόδοξου κωμικού

11/07/2024
από
To Netflix δέχθηκε πληθώρα αρνητικών σχολίων μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ για την τελευταία κωμική παράσταση του συντηρητικού και μισαλλόδοξου Τζο Ρόγκαν.  

Δίνοντας στη δημοσιότητα ένα κάθε άλλο παρά κατατοπιστικό τρέιλερ 30 δευτερολέπτων, η streaming πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι το πρώτο stand-up special του κωμικού στην πλατφόρμα μετά από έξι χρόνια θα ονομάζεται «Burn The Boats».

«Μην θυμώνετε μαζί μου, ξέρετε γιατί ήρθατε εδώ», λέει ο Ρόγκαν στο τρέιλερ, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια του αφιερώματος ενδέχεται να υπάρξουν «κάποιες διαφωνίες για το σπίτι». «Αστεία, παιδιά. Απλά αστεία».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να επικρίνουν τον κωμικό, ο οποίος έχει γίνει γνωστός τα τελευταία χρόνια για τις δεξιές απόψεις του, συγκεκριμένα για τις απόψεις του κατά του εμβολιασμού και την παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία του COVID-19.

«Δεν εκπλήσσομαι καθόλου που το Netflix συνεχίζει να δίνει βήμα στους απολύτως χειρότερους ανθρώπους», έγραψε ένα άτομο, ενώ ένα άλλο χαρακτήρισε το κωμικό αφιέρωμα «αηδιαστικό».

Και ένα άλλο σχολίασε σαρκαστικά: «F**k yeah, δεν μπορώ να περιμένω να ακούσω ποιες φτωχές ή υποβαθμισμένες κοινότητες τον ενοχλούν».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρόγκαν βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής, καθώς αρκετοί μουσικοί, όπως ο Νιλ Γιανγκ και η Τζόνι Μίτσελ, απέσυραν τα τραγούδια τους από το Spotify το 2022 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή που φιλοξενούσε το podcast του, αφού είχε εκπέμψει απόψεις κατά των εμβολίων.

Αργότερα διευκρίνισε ότι «δεν είναι αντιεμβολιαστής» και πιστεύει ότι ο εμβολιασμός COVID-19 είναι ασφαλής. Ωστόσο, επανέλαβε την άποψή του ότι οι νέοι και υγιείς άνθρωποι δεν «χρειάζονται» εμβόλια, γεγονός που προκάλεσε ξανά την κριτική.  

Τον Φεβρουάριο, ο Ρόγκαν επικρίθηκε ξανά όταν μαζί με τον συνάδελφό του στο podcast, Μπρετ Γουάινσταιν, εξέφρασαν στιγματιστικές θεωρίες για τον HIV. Επίσης, ο κωμικός έχει προχωρήσει και σε αρκετά αντί-τρανς σχόλια.

Πολλές φορές έχει κάνει misgendering στην Κέιτλιν Τζένερ, έχει επικρίνει την τρανς κολυμβήτρια Λία Τόμας και έχει υποστηρίξει ότι η λεγόμενη «woke» ατζέντα θα σιωπήσει τους λευκούς άνδρες.
Δες και αυτό!