Ανοιχτή επιστολή καλλιτεχνών κατά της αντί-τρανς νομοθεσίας στον Καναδά

01/04/2024
από
Ο Elliot Page και η Carly Rae Jepsen είναι ανάμεσα σε περισσότερους από 400 καλλιτέχνες που υποστηρίζουν μια ανοιχτή επιστολή ενάντια στην αντί-τρανς νομοθεσία στον Καναδά.

Με επικεφαλής το ποπ δίδυμο Tegan και Sara, μέσω του ιδρύματός τους, η επιστολή, με τίτλο «Καλλιτέχνες κατά της αντί-τρανς νομοθεσίας στον Καναδά», υπογραμμίζει πως ο Καναδάς «δεν είναι απρόσβλητος από την παγκόσμια επίθεση κατά της τρανς κοινότητας και της πρόσβασής της σε συμπεριληπτικούς χώρους, υγειονομική περίθαλψη και ελευθερίες».

Καλλιτέχνες από τον Καναδά ή με έδρα τον Καναδά, συμπεριλαμβανομένων των Elliot Page, Adam DiMarco, BLOND:ISH, Carly Rae Jepsen και Alanis Morissette, έχουν υποστηρίξει την επιστολή, η οποία έχει ως στόχο «να σταθεί ενάντια σε αυτές τις ανησυχητικές και καταστροφικές πολιτικές και να καλέσει το ευρύ κοινό να στρέψει την προσοχή του σε ένα αυξανόμενο πρόβλημα στη χώρα μας».

Τον περασμένο μήνα οι Tegan και Sara παρέλαβαν το ανθρωπιστικό βραβείο στα βραβεία Juno 2024 στον Καναδά, το οποίο τους απένειμε ο πρωταγωνιστής του «The Umbrella Academy».

Στην ομιλία του, ο Page μίλησε για την «καταστροφική» εξάλειψη των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Η επιστολή που δημοσιεύθηκε την Ημέρα Τρανς Ορατότητας (31 Μαρτίου), συνεχίζει να επισημαίνει τις προσπάθειες στοχοποίησης της τρανς κοινότητας στον Καναδά, όπως οι προτεινόμενες από την Danielle Smith απαγορεύσεις της ορμονοθεραπείας, συμπεριλαμβανομένων των αναστολέων της εφηβείας, και των χειρουργικών επεμβάσεων που επιβεβαιώνουν το φύλο.

Πριν από την πρόταση της Smith, οι επαρχίες του New Brunswick και του Saskatchewan ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα χρειάζονται τη συγκατάθεση των γονέων αν τα παιδιά κάτω των 16 ετών προχωρήσουν σε κοινωνική φυλομετάβαση.

Η πολιτική χαρακτηρίστηκε «επιβλαβής» και χιλιάδες κόσμος βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί κατά του νομοσχεδίου 137, γνωστό και ως «νομοσχέδιο των δικαιωμάτων των γονέων», και να υποστηρίξουν τα τρανς παιδιά.

Η επιστολή προσθέτει: «Οι αντί-τρανς πολιτικές που ριζώνουν στον Καναδά ξεπερνούν τις διακρίσεις – αποτελούν σαφή κίνδυνο για την ψυχική και σωματική ευημερία των τρανς ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα».

Ο Page, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη νέα δραματική ταινία «Close to You», προέτρεψε πρόσφατα την κοινότητα να αντισταθεί στα «ατελείωτα, ολοκληρωτικά ψέματα» σχετικά με τις τρανς ζωές, χρησιμοποιώντας την ενημέρωση και την εκπαίδευση.

Σε δήλωσή του στο PinkNews είπε ότι αυτό έκανε και με τη μητέρα του: «Της έστελνα πράγματα, άρθρα τα οποία διάβαζε. Έτσι, από πολλές απόψεις, νομίζω ότι το θέμα είναι να μοιραζόμαστε τις σωστές πληροφορίες, επειδή υπάρχουν ατελείωτα, ολοκληρωτικά ψέματα για τις ζωές μας, την υγειονομική μας περίθαλψη, απλά για το ποιοι είμαστε.

«Αυτό είναι κάτι που βρήκα πολύ, πολύ χρήσιμο: να μοιράζομαι τις σωστές πληροφορίες για να βοηθήσω στην εκπαίδευση των ανθρώπων, είτε πρόκειται για ένα άρθρο είτε για τα απομνημονεύματα ενός τρανς ατόμου», συνέχισε ο Page, του οποίου τα δικά απομνημονεύματα, «Pageboy», εκδόθηκαν πέρυσι.
Δες και αυτό!