Η Anne Heche μίλησε για τη σχέση της με την Ellen DeGeneres στα νέα απομνημονεύματά της, που γράφτηκαν πριν από το θάνατό της. Το “Call Me Anne”, το οποίο ολοκλήρωσε η Heche λίγο πριν από τον πρόωρο θάνατό της, περιγράφει λεπτομερώς τη σχέση της με την παρουσιάστρια του talk show και τις απόψεις της για τη σεξουαλικότητά της.

Η Heche και η DeGeneres θεωρήθηκαν το πρώτο λεσβιακό ζευγάρι του Χόλιγουντ, αφού είχαν σχέση από το 1997 έως το 2000. Ήταν η μόνη δημόσια σχέση της Heche με γυναίκα, και στο βιβλίο, εξηγεί, ότι ποτέ δε χαρακτήρισε τη σεξουαλικότητά της.

«Προσωπικά δεν ταυτίστηκα ως λεσβία. Απλώς ερωτεύτηκα! Ήταν, για να είμαι ξεκάθαρη, τόσο περίεργο για μένα, όσο για κανέναν άλλον. Δεν υπήρχαν λόγια να περιγράψω πώς ένιωθα.»

«Το γκέι δεν το ένιωθα ως ταιριαστό, ούτε και το στρέιτ. Το “alien” θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα, σκέφτηκα μερικές φορές. Στο τι, στο γιατί, και στο πώς ερωτεύτηκα ένα άτομο θα μου άρεσε πολύ να είχα απαντήσει, αν το ρωτούσε κάποιος, αλλά όπως είπα νωρίτερα, κανείς δεν το ρωτάει αυτό, αλλά εμμένουν στο φύλο του ατόμου.»

«Είμαι χαρούμενη που μπόρεσα να σας το πω σε αυτό το βιβλίο – μια για πάντα».

Η ίδια προσθέτει στο βιβλίο: «Με είχαν χαρακτηρίσει [sic] εξωφρενική, επειδή ερωτεύτηκα μια γυναίκα. Δεν είχα πάει ποτέ με γυναίκα πριν βγω με την Ellen».

Η Heche είχε προηγουμένως μιλήσει εναντίον της «μαύρης λίστας» του Χόλιγουντ εναντίον της, λόγω της σχέσης της με τη Degeneres, λέγοντας ότι της κόστισε μια μεγάλη κινηματογραφική συμφωνία.

Η Anne Heche πέθανε τον Αύγουστο του 2000, αφού έπεσε με το αυτοκίνητό της σε ένα σπίτι στο Λος Άντζελες. Έχει αφήσει πίσω της τους γιους της Όμηρο και Άτλα.

Λίγο πριν από το θάνατό της, παρέδωσε το χειρόγραφο για το “Call Me Anne”, το οποίο θα δημοσιευτεί τον Ιανουάριο του 2023. Το βιβλίο είναι η συνέχεια των πρώτων της απομνημονευμάτων “Call Me Crazy”, που κυκλοφόρησε το 2001, στα οποία ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της την κακοποίησε σεξουαλικά ως παιδί.

Το νέο βιβλίο θα καλύπτει, επίσης, την επαγγελματική της σχέση με τον μέντορά της Harrison Ford, με τον οποίο πρωταγωνίστησε στο Six Days, Seven Nights.