Η Angelina Jolie έμεινε έκπληκτη από την 13χρονη τρανς ακτιβίστρια Emily Waldron σε μια εμφάνισή της στο «The One Show».

Η Jolie, γνωστή για το ανθρωπιστικό της έργο, εμφανίστηκε στο «The One Show» την Πέμπτη (2 Σεπτεμβρίου) για να μιλήσει για έναν οδηγό, για τον οποίο συνεργάζεται με τη Διεθνή Αμνηστία, ο οποίος στοχεύει να βοηθήσει τα παιδιά να “γνωρίσουν και να διεκδικήσουν” τα δικαιώματά τους.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η Jolie συναντήθηκε με τη 17χρονη Christina Adane, η οποία έκανε εκστρατεία για την παροχή δωρεάν σχολικών γευμάτων και την 13χρονη Waldron, η οποία στέλνει βιβλία με θέμα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα σε σχολεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να αποτρέψει το αίσθημα απομόνωσης μεταξύ των κουήρ νεαρών ατόμων.

Η Waldron είπε στην Jolie:

«Όπως μπορεί να γνωρίζετε ή και όχι, είμαι τρανς, εργάζομαι για τη συλλογή βιβλίων με ΛΟΑΤΚΙ+ θεματολογία για σχολεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα».

Η Angelina Jolie έμεινε έκπληκτη από τη δουλειά της Waldron και της είπε: «Emily, μου έμαθες κάτι».

«Υπάρχουν μερικά σχολεία στα οποία εργάζομαι διεθνώς και ξέρετε ότι ειλικρινά δεν έχω ελέγξει πραγματικά τις βιβλιοθήκες ειδικά για εκπροσώπηση. Θα το κάνω μόλις αποχωρήσουμε από αυτήν την κλήση.»

Η μητέρα της Emily Waldron έγραψε σε ένα tweet ότι το να βλέπει την κόρη της να συνομιλεί με την Angelina Jolie ήταν σουρεαλιστικό: «Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι να πω!! Το να βλέπω την κόρη μου να κάθεται να συζητά με την Angelina Jolie πρέπει να είναι η πιο σουρεαλιστική στιγμή που έχω ζήσει ποτέ!!! Είμαι πάντα περήφανη για την Emily, αλλά σήμερα έχει ξεπεράσει το μέτρο.»

Απάντησε, επίσης, στην κριτική για τον ακτιβισμό της κόρης της, κάνοντας tweet:

«Η Emily θυμάται με οδυνηρή σαφήνεια πόσο απαίσια ένιωσε όταν πίστευε ότι ήταν το μόνο άτομο σε ολόκληρο τον κόσμο που ήταν ακριβώς όπως εκείνη. Αυτό δεν την άφησε ποτέ. Έχει επίσης μια τεράστια αίσθηση ενσυναίσθησης και είναι μια πολύ ευγενική και χαριστική ψυχή. Η Emily έχει μια υποστηρικτική οικογένεια, υπέροχη παρέα και είναι απολύτως αποδεκτή στην κοινότητά μας. Θα ήταν πολύ εύκολο για την Emily να αναμειχθεί στο παρασκήνιο και να συνεχίσει τη ζωή της. Αλλά το μίσος και οι διακρίσεις προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σε συνδυασμό με το πώς ένιωσε άναψε μια φωτιά που δε θα σβήσει. Παρατάει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο της, χρόνο που θα μπορούσε να περνάει ως παιδί και να απολαμβάνει τη ζωή… Αυτό που κερδίζει από την εκστρατεία [είναι], λοιπόν, ότι ξέρει ότι κάνει το σωστό και κάνει από τη θέση της κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.»

&