Η Angelina Jolie κατέθεσε αγωγή, κατά του πρώην συζύγου Brad Pitt, κατηγορώντας τον για «σωματική και συναισθηματική κακοποίηση» κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης μεταξύ του ζευγαριού το 2016.

Η ανταγωγή κατατέθηκε ως απάντηση στη μήνυση του Pitt εναντίον της Jolie, αφού πούλησε το μισό Château Miraval, ένα γαλλικό οινοποιείο, που αγόρασαν μαζί αρκετά χρόνια πριν, ενώ ήταν σε σχέση. Σύμφωνα με την ανταγωγή, την οποία δημοσίευσαν για πρώτη φορά οι New York Times, οι δικηγόροι της Jolie, ισχυρίζονται ότι οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του μισού οινοποιείου κατέρρευσαν.

Αυτό συνέβη, επειδή ο Pitt ζήτησε να υπογράψει «μια συμφωνία μη αποκάλυψης, που θα της απαγόρευε συμβατικά να μιλήσει εκτός δικαστηρίου, για τη σωματική και συναισθηματική κακοποίηση της ίδιας, και των παιδιών τους από τον Pitt.» 

Το περιστατικό

Η αντεπίθεση περιγράφει ένα περιστατικό που συνέβη μεταξύ του Pitt, της Jolie, και των παιδιών τους, σε ιδιωτικό αεροπλάνο τον Σεπτέμβριο του 2016.

«Ο Pitt έπνιξε ένα από τα παιδιά, και χτύπησε ένα άλλο στο πρόσωπο», αναφέρει η αντίστοιχη αγωγή, «άρπαξε την Jolie από το κεφάλι και την ταρακούνησε. Και μετά άρπαξε τους ώμους της και την ταρακούνησε ξανά, πριν την σπρώξει στον τοίχο του μπάνιου».

Κάποια στιγμή «έριξε μπύρα στην Jolie» και «έριξε μπύρα και κόκκινο κρασί στα παιδιά».

Περαιτέρω λεπτομέρειες εξηγούν ότι αφού ένα από τα παιδιά τους προσπάθησε «να υπερασπιστεί λεκτικά τη Jolie, ο Pitt επιτέθηκε στο ίδιο του το παιδί» και όταν η Jolie προσπάθησε να τον σταματήσει πιάνοντάς του την πλάτη, «την πέταξε προς τα πίσω» τραυματίζοντας στην «πλάτη και στους αγκώνες».

Εκείνη την εποχή, η Jolie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, και ανώνυμη αγωγή, σχετικά με αυτό το περιστατικό, που παρακολούθησε το FBI, αλλά επέλεξε να μην ασκήσει ποινικές διώξεις. Σύμφωνα με την έκθεση του FBI, αυτό οφειλόταν σε διάφορους λόγους.

«Τα παιδιά ήταν όλα φοβισμένα»

Το περιστατικό στο αεροπλάνο φέρεται να προκλήθηκε, αφού ο Pitt κατηγόρησε την Jolie ότι ήταν «υπερβολικά σεβαστική» με τα παιδιά τους. Στο τέλος της πτήσης «τα παιδιά ήταν όλα φοβισμένα. Πολλά έκλαιγαν».

Από τότε που η Angelina Jolie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, υπήρξε μια μακρά και δημόσια μάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους, τα οποία είναι όλα τώρα μεταξύ 14 και 21 ετών.

Όταν οι αναφορές για τον καβγά ήρθαν στο φως για πρώτη φορά το 2016, οι εκπρόσωποι του Pitt εξέδωσαν μια δήλωση στο People, λέγοντας: «Είναι κατηγορηματικός, ότι δεν έφτασε στο επίπεδο της σωματικής κακοποίησης, ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σωματικά. Δε χτύπησε το παιδί του στο πρόσωπο με κανέναν τρόπο. Δεν το έκανε αυτό. Είναι εμφατικός σε αυτό.»