ΑΝΕΛ: “Ναι” στο ν/σ για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

26/09/2017
από

Όπως διαβάζουμε στο aftοdioikisi.gr οι ΑΝΕΛ θα πουν το “Ναι” στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου:

Έτοιμη να στηρίξει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου με μια απλή δήλωση, είναι η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για συζήτηση, το οποίο δίνει την δυνατότητα αλλαγής φύλου με μια απλή δήλωση χωρίς να προαπαιτούνται χειρουργική επέμβαση και γνωμάτευση ψυχολόγου, θα τύχει και της στήριξης των ΑΝΕΛ, παρά τις αρχικές διαφωνίες που υπήρξαν.

Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν και την νέα ρύθμιση για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”, όταν αυτή επανακατατεθεί στην Βουλή.

Η αλλαγή πλεύσης του κόμματος από πολλούς ερμηνεύεται ως “αντάλλαγμα” για την πλήρη κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός στον κυβερνητικό εταίρο του κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την υπόθεση ως “δήθεν σκάνδαλο” και υποστήριξε πως ο κ. Καμμένος “έπραξε τα δέοντα” Η παρέμβαση του πρωθυπουργού ήταν καταλυτική καθώς επανέφερε την “κομματική πειθαρχία” στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών να στηρίξουν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Πηγή: aftodioikisi.gr
Δες και αυτό!