Αναφορικά με την παρένθετη κυοφορία

12/01/2024
Η νομοθεσία για την παρένθετη κυοφορία ισχύει στη χώρα μας από το 2002. Είναι μία από τις πιο πρωτοποριακές, αλλά και πιο ανοιχτές νομοθεσίες παγκοσμίως. Το ότι τώρα ξαφνικά μετά από 22 χρόνια ανακαλύψαμε ότι μπορεί να υπάρχει θέμα στην παρένθετη κυοφορία ενόψει του Σχεδίου Νόμου για την ισότητα στο γάμο και στην οικογένεια, μόνο γέλωτα μου προκαλεί.

Γράφει η Άννα Απέργη*

Και επειδή θέλω πάντα να είμαι πολύ ξεκάθαρη και ειλικρινής, θα σας πω ότι θα μπορούσα να ακούσω πολύ θετικά αφενός να έμπαιναν ακόμη πιο αυστηρές ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να δημιουργηθεί ένα ακόμη πιο δυνατό πλέγμα προστασίας και να αυστηροποιηθούν οι ποινές σε περιπτώσεις παρανομίας ή παρατυπίας, αφετέρου να δημιουργηθούν ακόμη πιο δυνατοί και  οργανωμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, προκειμένου να ελέγχεται όσο πιο σωστά γίνεται η όλη διαδικασία.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να λέμε ναι στην παρένθετη κυοφορία, αλλά όχι για όλους τους συνανθρώπους μας (συμπεριλαμβανόμενων και των ΛΟΑΤΚΙ+) που θέλουν να γίνουν γονείς. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη διάκριση προς τα πρόσωπα που αποκλείονται από τη διαδικασία και που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα παιδί με φυσικό τρόπο.

Οι νομοθεσίες γίνονται για να άρουν διακρίσεις και αποκλεισμούς και όχι για να προσθέτουν.


*Η Άννα Απέργη είναι πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).




Δες και αυτό!