Αλμοδόβαρ για Πασκάλ και Χοκ: “Είχαν χημεία από την αρχή”

0
171
A Strange Way Of Life,’ Sony Pictures Classics
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ εξήγησε στο Deadline το γιατί ο Πέδρο Πασκάλ και ο Ίθαν Χοκ ήταν οι μοναδικές επιλογές για να πρωταγωνιστήσουν στη νέα γκέι γουέστερν μικρού μήκους ταινία του, A Strange Way of Life.

Σύμφωνα με τον διάσημο σκηνοθέτη, οι δύο ηθοποιοί γνωρίζονταν και αυτό τους έκανε να έχουν χημεία από την αρχή. Έτσι, δεν χρειάστηκε να κάνει άλλες δοκιμές, ήταν και οι δύο η πρώτη του και μοναδική επιλογή.

Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης είπε: «Δεν οραματίζομαι τα πρόσωπα, τα χρώματα, το ύφος μέχρι να τελειώσω το σενάριο. Το σενάριο είναι πάντα η πρώτη πέτρα και ακριβώς τότε εμφανίζονται αμέσως τα πρόσωπα, ο τύπος των ηθοποιών – τα πάντα – και επίσης οπτικά, αισθάνομαι τι είδους ταινία θέλω να κάνω. Ο Πέδρο Πασκάλ και ο Ίθαν Χοκ ήταν η πρώτη μου επιλογή.

«Ευτυχώς, τους γνώριζα προσωπικά, οπότε μπορούσα να τους τηλεφωνήσω και να τους στείλω απευθείας το σενάριο- και μου απάντησαν την ίδια μέρα. Ήταν πολύ ενθουσιώδεις. Σου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν κάποιος αντιδρά έτσι. Ήταν το πιο γρήγορο κάστινγκ που έκανα και επίσης το πιο κατάλληλο, επειδή ήθελα δύο ηθοποιούς σε αυτή την ηλικία, αλλά πολύ διαφορετικούς, ακόμη και διαφορετικής κουλτούρας, διαφορετικής καταγωγής και σωματικά διαφορετικούς. Και έτσι ήταν.

«Αγαπούν ο ένας τον άλλον. Γνώριζαν τη δουλειά ο ένας του άλλου. Ήταν μια χημεία που φάνηκε αμέσως από την αρχή. Έτσι, αυτό βοηθάει πολύ».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: