Άλλη μία ομάδα ποδοσφαίρου αποχώρισε λόγω ομοφοβικού περιστατικού

12/10/2020
από
ομάδα ποδοσφαίρου

Μια ομάδα ποδοσφαίρου του Ηνωμένου Βασιλείου εγκατέλειψε το παιχνίδι μετά από έναν ομοφοβικό χλευασμό, που φέρεται να στοχεύει σ’ έναν από τους παίκτες της, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ένα μέλος της Α ομάδας Portishead Town FC κατηγορείται ότι έκανε το σχόλιο εναντίον ενός παίκτη της Shipman AFC στο Weston and District Football League σε έναν αγώνα το Σάββατο (10 Οκτωβρίου).

Αυτό το περιστατικό ακολουθεί μια παρόμοια διαμαρτυρία στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Junior Flemmings της Phoenix Rising φέρεται να κάνει ένα ομοφοβικό σχόλιο στον ανοιχτά γκέι παίκτη της Σαν Ντιέγκο Loyal, Collin Martin. Ο Flemmings τέθηκε σε αναστολή για έξι παιχνίδια και του επιβλήθηκε ένα μη κοινοποιημένο πρόστιμο.

“Ξεκάθαρη ομοφοβική κακοποίηση” 

Απευθυνόμενος στο περιστατικό αυτού του Σαββατοκύριακου στο Twitter, ένας εκπρόσωπος της Somerset’s Shipman AFC είπε: «Είμαι υπερήφανος για την ομάδα σήμερα που αποχώρησε. Ξεκάθαρη ομοφοβική κακοποίηση από έναν παίκτη της @PortisheadTown .

“Απαράδεκτη συμπεριφορά σε οποιοδήποτε επίπεδο του αθλήματος. Απολύτως αηδιαστική και ο εν λόγω παίκτης πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά αυτό που έκανε και να αλλάξει μυαλά.”

Μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό της Portishead στο Twitter αναφέρει: “Έπεσε στην αντίληψή μας ότι υπήρξε ένα περιστατικό που αφορούσε τους παίκτες μας στον αγώνα της Α ομάδας μας εναντίον της Shipham σήμερα, στο οποίο έχουμε απαντήσει.” 

“Είμαστε μια ομάδα χωρίς αποκλεισμούς σε οικογενειακό προσανατολισμό και δε συνηγορούμε σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, θα ερευνήσουμε το θέμα και θα βοηθήσουμε το πρωτάθλημα και τον Shipham, όταν η έκθεση είναι στο […].” 

Μιλώντας στο Attitude, ένας εκπρόσωπος της Somerset FA είπε:

“Γνωρίζουμε ένα φερόμενο περιστατικό ομοφοβικής κακοποίησης και διεξάγουμε άμεσα διεξοδική έρευνα. Η Somerset FA λαμβάνει τους ισχυρισμούς για διάκριση πολύ σοβαρά και συνεργαζόμαστε με τους εμπλεκόμενους συλλόγους για να κατανοήσουμε τα γεγονότα και να μεταδώσουμε αυτές τις πληροφορίες στη FA που ασχολείται με όλες τις περιπτώσεις διακρίσεων σε εθνικό επίπεδο. Τα περιστατικά όπως αυτό είναι πολύ σπάνια, αλλά μόνο ένα περιστατικό σημαίνει πάρα πολλά: οι διακρίσεις, η κακοποίηση και η βία δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο.” 
Δες και αυτό!