Ομοφοβικός παίκτης έβρισε γκέι αντίπαλο | Όλη η ομάδα αποχώρησε

01/10/2020
φωτογραφία του Collin Martin

Η ομάδα San Diego Loyal θυσίασε την πρόκρισή της στο USL πρωτάθλημα, αφού αποχώρησε μετά από ένα περιστατικό όπου παίχτης της αντίπαλης ομάδας χρησιμοποίησε ομοφοβική βρισιά προς τον ανοιχτά παίκτη της San Diegp Loyal, Collin Martin.

Η ομάδα, η οποία έπαιζε με τους Phoenix Rising τελείωσε τον αγώνα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου παρά το γεγονός ότι προηγούνταν 3-1.

Ο Martin ενημέρωσε τους υπεύθυνους κατά την διάρκεια του αγώνα για το ομοφοβικό περιστατικό, το οποίο κατέληξε με τους μάνατζερ της ομάδας να προσβάλουν ο ένας τον άλλον.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα San Diego Loyals, γονάτισε και μετά αποχώρησε από το γήπεδο, σταματώντας τον αγώνα.

Σύμφωνα με την δήλωση της ομάδα στο twitter, ο παίκτης που είπε την ομοφοβική βρισιά στον Martin ήταν ο Junior Flemmings.

“Στο πρώτο ημίχρονο, ένα μέλος της ομάδας Phoenix Rising χρησιμοποίησε ομοφοβική βρισιά προς τον Collin Martin. Ως απάντηση, αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από τον αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας”

“Την προηγούμενη εβδομάδα το κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν υποστηρίζουμε τον ρατσισμό και την ομοφοβία. Τίποτα δεν έχει αλλάξει ούτε αυτή την εβδομάδα”.

“Θα μιλήσουμε, θα δράσουμε”.

Ο Flemming απάντησε με μια μακροσκελή δήλωση γράφοντας ότ δεν ήταν αυτός ο παίχτης που είπε την ομοφοβική βρισιά.

“Δεν γνωρίζω τον Collin προσωπικά, αλλά σέβομαι όλους τους αντιπάλους μου ισότιμα” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Flemming. “Στέκομαι δίπλα υποστηρίζοντας το ΛΟΑΤ+ κίνημα”.

https://twitter.com/Flemmo_77/status/1311530599362953216?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1311530599362953216%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pinknews.co.uk%2F2020%2F10%2F01%2Fsan-diego-loyal-collin-martin-phoenix-rising-usl-championship-homophobic-slur%2F

O Manager του San Diego Loyals δήλωσε: “Αντιμετωπίσαμε ένα δύσκολο περιστατικό την προηγούμενη εβδομάδα και ορκιστήκαμε, στην κοινότητα, τους παίκτες μας, στην ομάδα, στο USL, ότι δεν θα ανεχτούμε την μισαλλοδοξία, τις ομοφοβικές βρισιές, και πράγματα που δεν ανήκουν στο παιχνίδι μας”.

“Την προηγούμενη εβδομάδα ένα από τα πράγματα που μετανιώσαμε είναι ότι έπρεπε να κάνουμε περισσότερα εκείνη την στιγμή όταν ο Elijah δέχτηκε ρατσιστική κακοποίηση. Αυτό μετανιώσαμε.”




Δες και αυτό!