Η μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων Walgreens άλλαξε πρόσφατα την πολιτική της για τη χρήση της τουαλέτας, μετά από ένα περιστατικό με μια cis γυναίκα, η οποία αποκλείστηκε από τη χρήση των γυναικείων WC ενός καταστήματος.

Η Jessie Meehan είναι μία συχνή πελάτισσα των καταστημάτων Walgreens. Πέρσι, σε μία από τις φορές που σταμάτησε στο κατάστημα για να ψωνίσει, ρώτησε αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το WC, όμως της αρνήθηκαν την πρόσβαση στις γυναικείες τουαλέτες, με βάση μόνο την εμφάνισή της. Της είπαν ότι μοιάζει αρρενωπή κι ότι έπρεπε να πάει στις ανδρικές.

Η Jessie, που είναι cisgender γυναίκα, αφυπνίστηκε πολύ από το περιστατικό, οπότε δεν το άφησε να πέσει κάτω. Έτσι, προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τη διοίκηση για να υποβάλει καταγγελία. Βέβαια, δεν έλαβε καμία απάντηση, οπότε επικοινώνησε με την Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες της Νότιας Καλιφόρνιας, όπου επικοινώνησε με την εταιρεία. Η επιστολή εξέφραζε τις ανησυχίες της Αμερικανικής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες, δηλώνοντας ότι ο νόμος της Καλιφόρνιαςπροστατεύει το δικαίωμα κάθε ατόμου να έχει πρόσβαση στις τουαλέτες με βάση την ταυτότητα του φύλου τους στους χώρους εργασίας.

Η εταιρία συμφώνησε να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές σ’ όλες τις εγκαταστάσεις και τα καταστήματα, ώστε να εφαρμόζεται η συμπεριληπτική πολιτική που θα επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη τουαλέτα με βάση την ταυτότητα ή έκφραση του φύλου τους.