Ακόμα μια δολοφονία τρανς γυναίκας στην Αμερική – Έσπασε το περσινό ρεκόρ

02/10/2020
Φωτογραφία της Mia Green

Η Mia Green, μια μαύρη τρανς γυναίκα, δολοφονήθηκε από πυροβολισμό σε ένα αυτοκίνητο στη Φιλαδέλφεια, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, κάνοντάς την το 29ο τρανς άτομο που δολοφονείται μέσα σε αυτή τη χρονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Με τη δολοφονία της 29χρονης Mia Green, ο αριθμός δολοφονημένων τρανς ατόμων στην Αμερική, ξεπερνά και επίσημα τον συνολικό αριθμό δολοφονημένων τρανς ατόμων για το σύνολο του 2019.

Σύμφωνα με το Philadelphia Inquirer, ένας άνδρας με το όνομα Abdullah Ibn El-Amin Jaamia συνελήφθη την Τετάρτη με κατηγορίες για φόνο, κατοχή ενός αντικειμένου εγκλήματος, παρεμπόδιση δικαιοσύνης, και αλλοίωση των στοιχείων που αφορούν στον θάνατο της Green.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Green και o Jaamia τσακώνονταν στο αυτοκίνητο του Jaamia, όταν εκείνος την πυροβόλησε τρεις φορές, με όπλο που είχε φυλαγμένο στο αυτοκίνητο.

Η Green μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφήνοντας την τελευταία της πνοή μισή ώρα μετά.

Αργότερα, ο Jaamia ομολόγησε το έγκλημά του και αρνήθηκε να βγει με εγγύηση.

Η διευθυντήρια του τμήματος δικαιοσύνης του Human Rights Campaign (HRC) για τα τρανς άτομα Tori Cooper δήλωσε: “Θρηνούμε τον θάνατο της Mia μαζί με τα φιλικά τηε πρόσωπα και την οικογένεια της”.

“Αν και δε γνώριζα τη Mia προσωπικά, είμαστε από την ίδια κοινότητα και μοιραζόμαστε πολλούς κοινούς φίλους” .

Η Cooper είπε ότι ο χαμός της Green ήταν “συντριπτικός”, προσθέτοντας: “Η Mia ήταν ένα άτομο που είχε σημασία, δεν της άξιζε να της πάρουν τη ζωή της” .

“Πολύ συχνά, βλέπουμε ένα μίγμα αρρενωπότητας, μισογυνισμού, ρατσισμού και τρανσφοβίας, να παίζει πολύ μεγάλο παράγοντα στους θανάτους των μαύρων τρανς γυναικών, όπως της Mia. Όσο θα τη θυμόμαστε, θα πρέπει να συνεχίζουμε να λέμε ότι οι ζωές των τρανς ατόμων μετράνε – Black Trans Lives Matter” .

“Όλα τα άτομα – συμπεριλαμβανομένων αυτών στην κυβέρνηση, στην επιβολή του νόμου και στους φίλους μας και στους γείτονές μας- πρέπει να μιλήσουμε και να αναλάβουμε δράση για να σταματήσουμε αυτήν τη φρικτή βία. Άλλη μια μαύρη τρανς γυναίκα έφυγε από κοντά μας νωρίς.”
Δες και αυτό!