Αγγλία: Εκατοντάδες κόσμου στην κηδεία της τρανς έφηβης Brianna Ghey

16/03/2023
από
Brianna Ghey
Brianna Ghey

Χθες, 15 Μαρτίου, κόσμος συγκεντρώθηκε στην εκκλησία St Elphin’s Parish στο Warrington για την κηδεία της Brianna Ghey, της 16χρονης τρανς κοπέλας που δολοφονήθηκε στην Αγγλία.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από τις 14:45, φορώντας όλες τις αποχρώσεις του ροζ για να αποτίσει φόρο τιμής στην έφηβη, όπως ζήτησε η οικογένεια, η οποία είπε ότι ήταν το αγαπημένο χρώμα της κόρης τους. Μια λευκή άμαξα μετέφερε το ροζ φέρετρο της Brianna μπροστά από την εκκλησία, ενώ ακουγόταν το «Video Games» της Lana Del Rey.

 Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένας ιστότοπος για να τιμήσει τη Brianna Ghey, με την οικογένεια να ζητά από τα παρευρισκόμενα άτομα στην κηδεία να κάνουν δωρεές στο Mindfulness in School Project, σε αντίθεση με την αγορά λουλουδιών. Η φιλανθρωπική οργάνωση εργάζεται για να «βελτιώσει τη ζωή νέων κάνοντας μια γνήσια, θετική διαφορά στην ψυχική υγεία και ευημερία τους».

 Η οικογένεια Ghey μοιράστηκε το αίτημά της με το εξής μήνυμα: «Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας παλεύουν με την ψυχική τους υγεία περισσότερο από ποτέ. Ελπίζουμε ότι υποστηρίζοντας οργανισμούς όπως το MiSP, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να ζήσουν μια υγιή και ολοκληρωμένη ζωή. Η Brianna πάλεψε με την ψυχική της υγεία και ευχόμαστε να υπήρχαν καλύτεροι πόροι για να τη στηρίξουν όταν το χρειαζόταν».

Τα αφιερώματα έχουν ξεχυθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από όλη την κοινότητα, με τον κόσμο να αποτίει σεβασμό στη Brianna και την οικογένειά της. «Ελπίζω ότι η οικογένειά της θα δει να απονέμεται δικαιοσύνη και αυτή η χώρα να δει το φως και θα καταλάβει γιατί πρέπει να αγαπάμε και να προστατεύουμε την τρανς νεολαία», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

«Λευκά άλογα με ροζ λοφία οδηγούν μια λευκή άμαξα με ένα ροζ φέρετρο που περιέχει το σώμα ενός 16χρονου κοριτσιού. Απόλυτα τρομερό. Ελπίζω η Brianna Ghey και η οικογένειά της να βρουν ηρεμία. Ελπίζω η χώρα μας να βρει κατανόηση», σχολίασε ένα άλλο άτομο. 

 Η Ghey βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου στο Linear Park, στην Αγγλία, όπου ανακαλύφθηκε το σώμα της με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Δύο ντόπιοι έφηβοι συνελήφθησαν σε σχέση με τη δολοφονία τη Δευτέρα και από τότε βρίσκονται υπό κράτηση από την αστυνομία. Δύο ύποπτοι κατηγορήθηκαν για φόνο και η δίκη ορίστηκε για τις 10 Ιουλίου 2023.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου της Brianna, οι άνθρωποι παρακολούθησαν τις αγρυπνίες στο φως των κεριών στη μνήμη της σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Δες και αυτό!