Αφού ανακοίνωσε το 2020 ότι θα χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες η/της, η κωμικός Suzy Eddie Izzard επανασυστήθηκε στον κόσμο με ένα νέο όνομα.

Η Suzy Eddie Izzard, γνωστή κωμικός με καριέρα στην τηλεόραση, μοιράστηκε με τον κόσμο το νέο της όνομα. Η Izzard ήταν καλεσμένη στο podcast Political Party πρόσφατα, όπου μοιράστηκε με τον οικοδεσπότη Matt Forde το νέο της όνομα, “Είμαι η Suzy Eddie Izzard.” 

 «Το σκέφτηκα καλά, πριν χρησιμοποιήσω τα εκείνη/αυτή, και είπα γιατί δεν προσθέτω και το όνομα αυτό; Επειδή έχω το “Edward” στο διαβατήριό μου, είναι αρκετά ξύλινο και μεγάλο και δεν αποκαλώ τον εαυτό μου έτσι. Έτσι, σκέφτηκα απλώς να προσθέσω τη Suzy εκεί και μετά το Eddie, και οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν αυτό που θέλουν και κανείς δεν μπορεί να πει κάτι λάθος».

Το 2020, η Suzy Izzard ανακοίνωσε ότι έμπαινε σε «μια μικρή μεταβατική περίοδο» και θα χρησιμοποιούσε τις αντωνυμίες η/της στο εξής. Χρησιμοποίησε την παρουσία της σε μία  εκπομπή για να δοκιμάσει τις νέες της αντωνυμίες, εξηγώντας: «Αυτή είναι η πρώτη εκπομπή, που ρωτώ αν μπορώ να είμαι «η» και «αυτή».

Εξέφρασε τη χαρά και τον ενθουσιασμό της στον οικοδεσπότη, λέγοντας: «Νιώθω υπέροχα γιατί οι άνθρωποι υποθέτουν ότι… απλώς με ξέρουν από πριν, αλλά είμαι ρευστή ως προς ττο φύλο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eddie Izzard (@eddieizzard)

Η Izzard είπε ότι θα διατηρήσει το όνομα Eddie Izzard για τις stand-up εμφανίσεις της και είναι αβέβαιη εάν αυτό θα αλλάξει, καθώς συνεχίζει την εκστρατεία της για να γίνει υποψήφια βουλευτής των Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Suzy Izzard είναι ειλικρινής σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για πολλά χρόνια και έγραψε ένα βιβλίο το 2017 με τίτλο “Believe Me: A Memoir of Love, Death and Jazz Chicken”, μιλώντας για το ταξίδι της με την ταυτότητα φύλου. Σε συνέντευξή της στο Hollywood Reporter, η Izzard μοιράστηκε τις προσωπικές της γνώσεις σχετικά με την εμπειρία της από το coming out, λέγοντας: “Αν κάνεις coming out ως τρανς ή ομοφυλόφιλος ή λεσβία, είναι μια τόσο σκληρή ιεροτελεστία μετάβασης και αναζήτησης… Προσβάλλει τις αισθήσεις σου, γιατί το ’85, όλοι έλεγαν, “Όχι, όχι, κρύψου γι’ αυτό.” Απλώς νόμιζα ότι έκαναν όλοι λάθος.”

Η κωμικός ανακοίνωσε, επίσης, στις 9 Μαρτίου, ότι θα πρωταγωνιστήσει στη μεταφορά του West End του σόου της Great Expectations. Η παράσταση θα διαρκέσει μόνο έξι εβδομάδες, από τις 24 Μαΐου έως την 1η Ιουλίου, στο Garrick Theatre.

Συγχαρητήρια Suzy, μας αρέσει το νέο σου όνομα!