Αυτό το συγκινητικό viral βίντεο δείχνει τη δύναμη του Pride

05/07/2024
από
Λίγες μέρες αφού τελείωσε ο μήνας Υπερηφάνειας, ένα βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας τη συγκίνηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το βίντεο προέρχεται από μια πορεία Υπερηφάνεις στο Πόρτο της Πορτογαλίας, όπου ένας ηλικιωμένος άντρας κυμάτιζε μια πορτογαλική σημαία από το κατώφλι του, καθώς τα συμμετέχοντα στο Pride άτομα περνούσαν από εκεί. Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, το πλήθος στην αρχή νόμιζε ότι ήταν εθνικιστής που διαμαρτυρόταν για τον εορτασμό, πριν συνειδητοποιήσουν ότι απλά ήθελε να τους ακολουθήσει, αλλά δεν είχε άλλη σημαία να χρησιμοποιήσει.

Βλέποντας αυτό, ένα νεαρό άτομο ονόματι Lily προσφέρθηκε να ανταλλάξει την πορτογαλική σημαία με την Pride σημαία. Ο άνδρας κράτησε τη σημαία ψηλά και την αγκάλιασε στο στήθος του, ενώ ήταν φανερά συγκινημένος. Η στιγμή έγινε γρήγορα viral, κλέβοντας τις καρδιές των κουήρ ανθρώπων στην Πορτογαλία και όχι μόνο.

Το ίδιο το Lily αφηγήθηκε τη στιγμή στο TikTok, εξηγώντας ότι ο άνδρας του έκανε νόημα να κρεμάσει την πορτογαλική σημαία στους ώμους του και ότι όλο το πλήθος σταμάτησε να παρακολουθεί. «Έμεινα έκπληκτο και ήταν μια τόσο όμορφη στιγμή», είπε.

Σε απάντηση, το Lily τύλιξε την Pride σημαία του γύρω από τους ώμους του άνδρα, δημιουργώντας τη viral στιγμή που καταγράφηκε στο βίντεο.

«Δεν ξέρω τι με έπιασε, για να πω την αλήθεια. Απλά, έκλαιγε, και προσπαθούσα να μην κλάψω, και ήταν πολύ συγκλονιστικό. Όλα με αγκάλιαζαν, όλα αγκάλιαζαν τον κύριο», θυμάται. «Ήταν μια πραγματικά απίστευτη στιγμή, και σε όλη την υπόλοιπη πορεία, απλά συνέχισα – όλα μας λέγαμε: “Τι μας συνέβη μόλις;”».

«Θα ήθελα πολύ να τον γνωρίσω και να τον ευχαριστήσω για εκείνη την όμορφη στιγμή, αφού δεν είχα τον χρόνο να το κάνω τότε», κατέληξε. «Υπάρχει ελπίδα εκεί έξω κι αυτό είναι ακριβώς το πνεύμα του Pride».
Δες και αυτό!