fc0d7009f01c4776aa79d7b3c5cadc6b_18Το πρώτο λεσβιακό κόμικ (Dhee) στην ιστορία Μπαγκλαντές κυκλοφόρησε πρόσφατα με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η LGBT κοινότητα στη χώρα. Μάλιστα, πλήθος κόσμου βρέθηκε στην παρουσίαση του στο Βρετανικό Συμβούλιο στην Ντάκα, το Σάββατο (5 Σεπτεμβρίου).

Υπεύθυνη για τη δημιουργία του είναι η μεγαλύτερη LGBTI ομάδα της χώρας, Boys of Bangladesh (BoB).

“Σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε τη σιωπή και τα ταμπού γύρω από τη σεξουαλικότητα και το φύλο στην κοινωνία μας…”

Η ιστορία του κόμικ θέλει την ηρωίδα “Dhee” να ερωτεύεται ένα άλλο κορίτσι και να αντιμετωπίζουν έντονες πιέσεις να συμβιβαστούν. Η ηρωίδα ρωτά τους αναγνώστες αν πρέπει να αυτοκτονήσει, να παντρευτεί έναν άνδρα για να ευχαριστήσει την οικογένειά της, να εγκαταλείψει τη χώρα ή να παραμείνει και να ακολουθήσει την καρδιά της.

Το gay σεξ εξακολουθεί να τιμωρείται στην ασιατική αυτή χώρα με χρηματικά πρόστιμα και φυλάκιση (ως και ισόβια).

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!