Νότιος Αφρική : Βιασμός και δολοφονία λεσβίας ακτιβίστριας

28/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η Noxolo Nogwaza, μια λεσβία ακτιβίστρια 24 ετών βρέθηκε νεκρή σε ένα στενάκι της Kwa-Thema στην Νότιο Αφρική, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Η αστυνομία πιστεύει ότι την έχουν βιάσει και δολοφονήσει.

Η Nogwaza ήταν μέλος της Ekurhuleni Pride Organising Committee (EPOC), της σημαντικότερης ΛΟΑΤ οργάνωσης της Kwa-Thema. Μέλη της οργάνωσης καθώς και μέλη της Coalition of African Lesbians (CAL) δήλωσαν ότι το πρόσωπο της Nogwaza είχε υποστεί τόσα χτυπήματα που δεν μπορούσαν να την αναγνωρίσουν. Το σώμα της είχε κομμάτια σπασμένου γυαλιού, και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά βρέθηκαν στο εσωτερικό των γεννητικών της οργάνων.

Ο Victor Mukasa, της Human Rights Defenders Project δήλωσε : “Έχω σοκαριστεί από την αποτρόπαια αυτή πράξη. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής να προστατεύει όλους τους πολίτες της. Εγκλήματα μίσους εναντίον της ΛΟΑΤ κοινότητας στη χώρα γίνονται όλο και περισσότερα και η κυβέρνηση οφείλει να βγει και να καταδικάσει δημοσίως αυτές τις πράξεις.” Και συνεχίζει “Η προστασία ατόμων που κινδυνεούν λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και/ή γεννετήσιας ταυτότητας, κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της Νοτίου Αφρικής, αλλά θα έπρεπε να τηρούνται.”

Το 2008, το άψυχο σώμα της Eudy Simelane είχε βρεθεί στο Kwa-Thema – η οποία και αυτή είχε βιαστεί και δολοφονηθεί . Πέρυσι, ένας ομοφυλόφιλος άνδρας είχε δεχτεί επίθεση και απόπειρα βιασμού από άλλους οχτώ άνδρες στην ίδια πόλη.

Η αστυνομία της Tsakane διερευνά τη δολοφονία της Nogwaza, ενώ η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!