Ιρλανδία : Γάμος του πρώτου gay ζευγαριού

06/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ σημαντική για τα ΛΟΑΤ ζευγάρια στην Ιρλανδία. Η 5η Απριλίου 2011 σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα αναγνώρισης των ΛΟΑΤ ζευγαριών με την υπογραφή του πρώτου συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης. 

Ο νόμος είχε ψηφιστεί στο κοινοβούλιο της χώρας τον περασμένο Ιανουάριο και ισχύει από εχθές.

Το πρώτο ζευγάρι που έκανε το μεγάλο βήμα στο Δουβλίνο, είναι οι Hugh Walsh και ο Barry Dignam ( στη φωτογραφία ). Το ευτυχές ζευγάρι έχει σχέση εδώ και 17 χρόνια., ενώ δήλωσαν ότι θα ήταν ακόμη πιο ευτυχισμένοι αν μπορούσαν να τελέσουν ένα γάμο.

Το σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης στην συντηριτική και Καθολική Ιρλανδία, περιέχει σχεδόν όσα περιλαμβάνει και ο πολιτικός γάμος, όπως η προστασία της οικογενειακής κατοικίας, δικαιώματα στη σύνταξη αλλά όχι την υιοθεσία. Όσο αφορά τη φορολογία και τη δυνατότητα κοινής φορολογικής δήλωσης, το κοινοβούλιο δεν το έχει ακόμα ψηφίσει.

Η Ιρλανδία, με έντονη παρουσία και ρόλο της Καθολικής εκκλησίας, ακόμα θεωρεί παράνομη την έκτρωση ενώ η αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας έγινε το 1993 μετά από ποινή που της επέβαλε το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Το σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης υπήρχε στη Β. Ιρλανδία, η οποία ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2005.

Η Ελλάδα ακόμα περιμένει….

 
Antivirus Newsroom

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!