Σε διαθεσιμότητα ο John Galliano για αντισημιτικές δηλώσεις

26/02/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ο οίκος μόδας Dior ανακοίνωσε σήμερα οτι αναστέλλει τη συνεργασία του με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, John Galliano (στη φωτογραφία) για όσο χρόνο διαρκεί η έρευνα, της οποίας είναι αντικείμενο ο σχεδιαστής.

Ο διάσημος μόδιστρος συνελήφθη χθες βράδυ στο Παρίσι μετά από μια λογομαχία σε ένα καφέ με ένα ζευγάρι, για αντισημιτικές προσβολές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία συλλεχθέντα από την αστυνομία, η σκηνή εκτυλίσσεται την Πέμπτη προς τις 21:00 στο πεζούλι ενός καφέ, το οποίο βρίσκεται στο Marais, την gay συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία είναι όμως και η ιστορική γειτονία της Εβραικής κοινότητας του Παρισιού.

Για μια ακόμη άγνωστη αιτία, μια αντίρρηση ανάμεσα στο σχεδιαστή και ένα ζευγάρι έκανε τον 50χρονο σχεδιαστή να μιλήσει άσχημα και με ρατσιστικό λόγο. Το ζευγάρι που δέχθηκε την επίθεση, το οποίο έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, κατήγγειλε ότι ο σχεδιαστής τους φώναξε: «Dirty jewish face, you should be dead» και «Fucking Asian bastard, I will kill you».

Ο Galliano συνελήφθη, υποβλήθηκε σε αλκοτέστ που έδειξε αυξημένα ποσοστά αλκοόλ και κρατήθηκε για λίγο σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού. 

Η δικηγόρος του διέψευσε τις κατηγορίες. «Υπήρξε μία λογομαχία, ο Galliano δέχθηκε φραστική επίθεση, όμως σε καμία στιγμή δεν εκστόμισε τέτοιες προσβολές, έχουμε μάρτυρες που μπορούν να το επιβεβαιώσουν».

Σύμφωνα με πηγές όμως της αστυνομίας, προσέβαλε το ζευγάρι, ιδιαίτερα τη γυναίκα του ζευγαριού και έκανε χρήση ελαφράς σωματικής βίας.

Αφέθηκε ελεύθερος μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας, αλλά εναντίον του διατυπώθηκαν κατηγορίες για πρόκληση «ελαφράς σωματικής βλάβης» και «προσβολές αντισημιτικού χαρακτήρα».

Σήμερα, ο γενικός διευθυντής του οίκου, Sidney Toledano, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία: «Η πολιτική της μηδενικής ανοχής απέναντι σε οποιονδήποτε έχει αντίσημιτική ή ρατσιστική συμπεριφορά είναι απόλυτη πεποίθηση του οίκου Dior».

Ακολούθησε δήλωση του ομίλου LVMH, στον οποίο ανήκει ο οίκος: «Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας, ο οίκος Christian Dior απαλλάσσει τον John Galliano από τα καθήκοντά του».

 

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!