Έσβησαν τη σημαία του Pride που ζωγράφισε μαθητής σε Γυμνάσιο

08/12/2018
από

Ένας μαθητής του γυμνασίου της Oakfield Αλαμπάμα στη Νέα Υόρκη ζωγράφισε τη σημαία του Pride στον τοίχο του σχολείου ως μέρος του μαθήματος των καλλιτεχνικών και στη συνέχεια ήθελε προσθέσει τη φράση «η αγάπη είναι αγάπη» πάνω από τη σημαία, μαζί με τα αποτυπώματα LGBT συμμαθητριών και συμμαθητών του, σύμφωνα με το Video News Service.

Όμως, δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει το έργο του, επειδή το σχολείο αποφάσισε να σβήσει τη σημαία του ουράνιου τόξου από τον τοίχο, με τη επεξήγηση… ότι ήταν πολύ μεγάλη.

Η δικαστής, Rane Leisten, πρώην μαθήτρια του σχολείου, καταδίκασε την απόφαση του σχολείου στο Facebook με τα εξής λόγια:

“Ξέρω ότι πήγα σε ένα μάλλον συντηρητικό σχολείο και άκουγα το μίσος για τους ομοφυλοφίλους όλη την ώρα, που αυτό είναι εν μέρει και το γιατί δεν έκανα coming out μέχρι πρόσφατα, αλλά αλήθεια τώρα; Αυτό είναι ό,τι πραγματικά πάει στραβά με τον κόσμο. Κυριολεκτικά διδάσκουν τα παιδιά να μισούν. Η μπογιά πάνω από τη σημαία είναι η επικύρωση αυτού που αισθάνονται για τους ομοφυλόφιλους στο σχολείο αυτό.” 

Εντούτοις, ο επιθεωρητής Michael Crumb δήλωσε ότι ολόκληρο το ζήτημα δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά το αποτέλεσμα της «κακής επικοινωνίας» .

Στη The Daily News δήλωσε:

“Αυτό ήταν κακή επικοινωνία με τον μαθητή. Ο μαθητής ήταν καινούργιος στο σχολείο. Επιτρέπεται να ζωγραφίσει ένα τούβλο. Αυτός ο νεαρός ζωγράφισε κάτι πολύ περισσότερο από ένα τούβλο. Αυτό δεν είχε να κάνει με το τι ζωγράφισε. Αν ο νεαρός θέλει να ζωγραφίσει μια γκέι σημαία στο τούβλο του, μπορεί να το κάνει. Το μόνο ζήτημα ήταν η κακή επικοινωνία σχετικά με το μέγεθος αυτού που θα μπορούσε να ζωγραφίσει. Ο μαθητής το κατάλαβε αμέσως και συνεργάστηκε μαζί μας.” 




Δες και αυτό!