Έχασαν τη δουλειά τους επειδή ήταν πολύ “λεσβίες”

03/12/2018

Ένα ζευγάρι λεσβιών από την Αλμπέρτα, του Δυτικού Καναδά, οδηγήθηκε σε παραίτηση, επειδή ήταν “πολύ gay.”

Το ζευγάρι οδηγήθηκε σε αμοιβαία παραίτηση από τον Σταθμό πυροσβεστικής, που εργάζονταν μαζί. Η Sheri κι η Alyssa ισχυρίζονται ότι τους έγινε διάκριση κι είχαν διαφορετική μεταχείριση στον εργασιακό τους χώρο, συγκριτικά με τους ετεροφυλόφιλους συναδέλφους τους. Η αφορμή ήταν ότι η μία απευθυνόταν στην άλλη ως σύζυγο.

Το ζευγάρι μιλώντας στο CBC News διηγήθηκε, ότι κλήθηκαν στο γραφείο της διεύθυνσης και τους είπαν: “Αυτό δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι είστε gay, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δε θα αποδεχτούν ποτέ τον ομόφυλο γάμο, και προσβάλλονται όταν χρησιμοποιείτε τη λέξη “σύζυγος.” Εκείνες τότε ρώτησαν αν αυτό θα επιβληθεί σε όλα τα ζευγάρια που εργάζονται κι η απάντηση που πήραν ήταν η εξής: “Όχι, γιατί εσείς είστε το μόνο ζευγάρι για το οποίο έχουν γίνει παράπονα.” 
Εκείνες δήλωσαν ακόμη: “Πλησιάσαμε τον κόσμο και ζητήσαμε συγγνώμη που είμαστε τόσο gay. Θέλαμε να μάθουμε τι είχαμε κάνει λάθος.” 

Το ζευγάρι είναι μαζί από το 2014. Το 2015, που αποφάσισαν να συγκατοικήσουν, το είπαν και στους συναδέλφους τους στη δουλειά. Το 2016 παντρεύτηκαν. Από το 2017 ξεκίνησαν να καταγράφουν περιστατικά ομοφοβίας και διακρίσεων, που ξεκίνησαν να δέχονται στον εργασιακό τους χώρο.

Ο James Raffan, πρώην συνάδελφος, δήλωσε ότι πράγματι, άνθρωποι που εργάζονται μαζί με το ζευγάρι κι είναι πολύ θρησκευόμενοι ένιωθαν ότι “προσβάλλονται από την παρουσία τους” και ότι “αποτελούν πηγή διαμάχης” .

Στο μεταξύ ο σταθμός της πυροσβεστικής αρνείται ότι έχει γίνει διάκριση σε βάρος τους, στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού των δύο γυναικών.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!