Το Μιλάνο δεν αναγνώρισε Ιταλούς γονείς διδύμων επειδή είναι ομόφυλο ζευγάρι

29/11/2018
από

Ο δήμος του Μιλάνου αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα αμερικανικά πιστοποιητικά γεννήσεως δύο δίδυμων παιδιών, που οι γονείς τους είναι ομόφυλο ζευγάρι Ιταλών ανδρών.

Το Μιλάνο έχει καταχωρήσει στο παρελθόν παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο, τότε οι γονείς ήταν λεσβίες. Δε αναγνωρίζει, όμως, τα δίδυμα κορίτσια, που ταξίδεψαν από την Αμερική και έχουν δύο Ιταλούς γονείς. Ως εκ τούτου, αυτήν την στιγμή, τα παιδιά φαίνονται στην Ιταλία χωρίς γονείς.

Η Corriere della Sera έφερε στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση, υπογραμμίζοντας την γραφειοκρατική κατάσταση από την ύπαρξη, αναγνώεριση και ορατότητα στην Καλιφόρνια, στην ανυπαρξία και στη διάκριση του Μιλάνου. Μάλιστα, τα δίδυμα κορίτσια δε θεωρούνται Ιταλίδες και δε μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και στους παιδικούς σταθμούς.

Τελικά, η υποθεση οδηγήθηκε στο δικαστηριο της:

Την πολύπλοκη (και) νομικά υπόθεση έλυσε τελικά το δικαστήριο του Μιλάνου, το οποίο απεφάνθηκε, ότι ο Δήμος χρειάζεται να κάνει τη μετεγγραφή στους καταλόγους του βάσει των αμερικανικών εγγράφων. Το δικαστήριο έλαβε υπόψιν στην απόφασή του τη βάση των θεμελιωδών αρχών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι κοινή στα νομικά συστήματα.

Το ομόφυλο ζευγάρι δήλωσε: «Οταν κάναμε την αίτηση ήμασταν σίγουροι ότι η οικογένειά μας θα αναγνωριζόταν, όμως μας το αρνήθηκαν…”




Δες και αυτό!