Ελλειπής η εκπροσώπηση του gay Jesus στο “The Walking Dead”

27/11/2018
από

Ο αγαπημένος χαρακτήρας της σειράς The Walking Dead, που υποδύεται ο Tom Payne, ο γνωστός μας Jesus, στα μυθιστορήματα είναι ξεκάθαρο ότι είναι gay, και μάλιστα υπάρχουν αρκετές ιστορίες που αφορούν στη σεξουαλικότητά του.

Δυστυχώς, στη δημοφιλή σειρά, ο σεξουαλικός του προσανατολισμός, απλά αναφέρθηκε κι ίδιος ο ηθοποιός που τον ενσάρκωσε, Tom Payne, δεν είναι ευχαριστημένος με το πώς αποτυπώθηκε αυτό το κομμάτι του χαρακτήρα.

Σε συνέντευξή του στην The Hollywood Reporter δήλωσε:

“Ήταν τόσο καταπληκτικό να είμαι μέλος αυτής της κοινότητας και να δώσω ορατότητα, ως gay χαρακτήρας, μέσα από μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές σειρές, που υπήρξαν ποτέ. Αλλά απογοητεύτηκα που δεν ήταν περισσότερο. Δεν αναφέρθηκαν ούτε καν ρητά. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός του Jesus αναφέρθηκε σε μία σκηνή με τη Lauren στην έβδομη σεζόν. Οι άνθρωποι που έπρεπε να το αναγνωρίσουν, το αναγνώρισαν. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα δεν συνειδητοποιούν ότι ο Jesus είναι gay. Νομίζω ότι θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι παραπάνω.” 

Στο παρελθόν, η σειρά έχει είχε δεχτεί κριτική από την LGBTQ κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της έκτης σεζόν, σκότωσαν την Denise (Merritt Wever), αμέσως αφότου εξέφρασε την αγάπη της για την Tara. Τώρα, μας τελείωσε κι ο Jesus.

Βέβαια, στη σειρά εξακολουθούν να υπάρχουν διάφοροι LGBTQ χαρακτήρες, όπως οι Aaron (Ross Marquand), Tara (Alanna Masterson), Magna (Nadia Hilker) και Yumiko (Eleanor Matsuura).




Δες και αυτό!