Μετά τους “ειδικούς” σε ιατροδικαστικά ζητήματα δημοσιογράφους μεσημεριανών εκπομπών, έρχεται κι άλλος ένας “ειδικός” σε ιατροδικαστικά ζητήματα να τοποθετηθεί επί του θέματος και δεν είναι άλλος από τον δικηγόρο του κοσμηματοπώλη.

Αρχικά χθες, ο ίδιος ο κοσμηματοπώλης, εντελώς αμετανόητος, δήλωσε στο δελτίο του Open (στο 24:55) πως αντέδρασε όπως ήταν φυσικό, πως δε χτύπησε θανάσιμα τον Ζακ και πως “θα τα πούμε στα δικαστήρια.”

Έρχεται λοιπόν σήμερα, με ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, Χάρης Αναγνωστόπουλος, κι αναφέρει ότι το πόρισμα είναι μη αποδεκτό επιστημονικά:

“Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει» , καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.

Στην παρούσα φάση τρεις επισημάνσεις:

1) Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει. Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.

2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.

3) Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.

Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου.”