Ο ακροδεξιός Ζαΐρ Μπολσονάρο εξελέγη Πρόεδρος της Βραζιλίας

29/10/2018
από

Με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των εκλογών, ο Ζαΐρ Μπολσονάρο συγκέντρωσε το 55,7% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και χιλιάδες υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

Ο κεντροαριστερός αντίπαλός του, Φερνάντου Αντάτζι, συγκέντρωσε μόλις το 43,30%, με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα, που δημοσιοποίησε το Ανώτατο Εκλογοδικείο (TSE). Δυστυχώς, έχει ήδη καταμετρηθεί το 88% των ψήφων, οπότε το αποτέλεσμα δε θεωρείται ανατρέψιμο.

Ο «τροπικός Τραμπ» έχει δηλώσει περήφανα ότι είναι ομοφοβικός, μισογύνης και ακραίος νεοφιλελεύθερος. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Το 2014 είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι: «Είναι ντροπή να είσαι εργοδότης σε αυτήν τη χώρα, με τόσα πολλά δικαιώματα για τους εργαζόμενους» , ενώ το 1999 είχε πει ότι:

«Περίπου 30.000 διεφθαρμένοι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν πυροβοληθεί, ξεκινώντας από τον πρόεδρο Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο» κι ακόμη σε τηλεοπτική συνέντευξη είχε δηλώσει ότι:

«Είμαι υπέρ των βασανιστηρίων. Και ο λαός επίσης» και το 2011, σε συνέντευξή του στο Playboy είχε πει: «Θα προτιμούσα να δω έναν από τους γιους μου να πεθαίνει σε δυστύχημα, παρά να είναι ομοφυλόφιλος.»

Ο (υποψήφιος) Πρόεδρος που δε χρειάζεται η Βραζιλία




Δες και αυτό!