Ο (υποψήφιος) Πρόεδρος που δε χρειάζεται η Βραζιλία

09/10/2018
από

Ο Χαΐρ Μεσίας Μπολσονάρο είναι ο άνθρωπος, που πήρε το 46,38% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας. Τα media τον αποκαλούν “τροπικό Τραμπ” . Οι αντίπαλοί του «μικρό τροπικό… Χίτλερ» .

 

Γεννημένος στο Καμπίνιας του Σάου Πάουλο, στις 21 Μαρτίου του 1955, έχει κάνει τρεις γάμους και δηλώνει κατά των αμβλώσεων, της μετανάστευσης, της ομοφυλοφιλίας και κατά του νόμου για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Τελείωσε την Στρατιωτική Ακαδημία «Agulhas Negras» κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας το 1977.

Εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 1990 κι έμεινε για επτά θητείες, εστιάζοντας στα συμφέροντα των Ενόπλων Δυνάμεων, με σύνθημα «νόμος και τάξη» .

Οι θέσεις κι οι δηλώσεις του είναι ακραία ομοφοβικές, ρατσιστικές και βαθιά συντηρητικές:

“Ο κόσμος χρειάζεται δουλειές, μόρφωση, όμως αυτά δεν έχουν καμία σημασία αν κάποιοι τους ληστεύουν στο δρόμο τους για την δουλειά.” 

«Η πολιτική ορθότητα είναι πράγμα των αριστερών. Είμαι ένας από εκείνους που έχουν δεχθεί τις περισσότερες επιθέσεις.» 

«Θα προτιμούσα να δω έναν από τους γιους μου να πεθαίνει σε δυστύχημα, παρά να είναι ομοφυλόφιλος.» 

Ψήφισε τον συνταγματάρχη Αλμπέρτο Μπριγιάντε Ούστρα, που είχε κατηγορηθεί για βασανισμούς πολιτικών κρατουμένων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Την ίδια χρονιά, μιλώντας για μία γυναίκα που ήταν μέλος του Κογκρέσου, είχε πει πως «δεν άξιζε να βιαστεί, καθώς ήταν πολύ άσχημη και όχι ο τύπος του» .

Ο Ροναλντίνιο τον στηρίζει

Ο Ροναλντίνιο εμφανίστηκε να ποζάρει με μπλουζάκι υποστήριξης του Μπολσονάρο, ενώ οι φήμες θέλουν τον ποδοσφαιρικό άσσο να κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του ακροδεξιού υποψηφίου.




Δες και αυτό!