«Η αστυνομία λειτουργεί σαν να είναι κατηγορούμενος ο Ζακ»

16/10/2018
από

Για τα κενά σημεία της δικογραφίας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αλλά για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ. μίλησε στο «Πριν» η Άννυ Παπαρρούσου, εκ των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

«Είχαμε στην αρχή μια ήσσονος σημασίας δικογραφία, με τον θανόντα να περιγράφεται ως ένας επίδοξος ληστής που μπήκε μέσα στο κατάστημα για να κλέψει, έπεσε στα τζάμια, τραυματίστηκε και πέθανε ατυχώς. Αυτό είναι το περιστατικό που καταγράφεται. Δεν περιγράφεται η κακοποίηση που υπέστη, ούτε η βιαιοπραγία», τονίζει η δικηγόρος και αναφέρεται στη σπουδαιότητα του πρώτου βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας:

«Μετά το βίντεο, και με την κοινή γνώμη να έχει εξεγερθεί, καταζητείται ο καταστηματάρχης. Ωστόσο, αντί να καλυφθούν έστω και εκ των υστέρων τα κενά της δικογραφίας, εξακολουθούν να υφίστανται ως σήμερα».

Σύμφωνα με την κ. Παπαρρούσου, δεν τηρήθηκε η συνήθη διαδικασία: δεν ασφαλίστηκε ο χώρος από την αστυνομία προκειμένου να συλλέξουν πειστήρια τα εγκληματολογικά εργαστήρια, ο χώρος καθαρίστηκε σαν να μην έγινε τίποτα, δεν συλλέχθηκε βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής, δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής οι αυτόπτες μάρτυρες που καταγράφονται στο βίντεο.

Όσον αφορά στη διαρροή της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με εντοπισμό DNA του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι, η δικηγόρος τονίζει η πληροφορία αυτή «είναι από μόνη της ένα ψεύδος, σκοπεύει στην αλλοίωση της αλήθειας. Λες και έχουμε κατηγορούμενο τον νεκρό. Γιατί κάποιος που βλέπει μόνο αυτόν τον τίτλο και δεν γνωρίζει όλα τα άλλα περιστατικά, το συμπέρασμα που θα βγάλει είναι ότι “ορίστε, ήταν ένας ληστής”. Σε αυτό αποσκοπεί αυτή η πληροφορία όταν μεταδίδεται με αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη, επειδή ακριβώς η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί σαν να είναι κατηγορούμενος ο νεκρός, δεν έχει ληφθεί γενετικό υλικό από τους κατηγορούμενους».

πληροφορίες από efsyn.gr

 




Δες και αυτό!