Μηνυτήριες αναφορές σε εκπομπές & δημοσιογράφους για την υπόθεση του Ζακ

16/10/2018
από

Δύο μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στο Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων, σχετικά με τη δολοφονία του Ζακ, όπου παραπέμπουν σε ακραίο ομοφοβικό λόγο του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Βασίλη Κασιμάτη.

Η μία μηνυτήρια αναφορά, όπως καταγράφεται αναλυτικά, έχει αντικείμενο το “ακραίο ομοερωτοφοβικό αντι-οροθετικό παραλήρημα του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και των συνεργατών του” , ενώ η δεύτερη εμπεριέχει “ακραίο ομοερωτοφοβικό κείμενο με παράλληλο εγκωμιασμό εγκλήματος (τη θανατηφόρο βία σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου), ύβρεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων (ότι ο θανών ήταν ληστής) και προσβολή μνήμης του νεκρού Ζακ Κωστόπουλου από το “δημοσιογράφο” Βασίλη Κασιμάτη.” 

Η εκπομπή του Καρατζαφέρη που προβλήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2018, ήδη προκάλεσε την αντίδραση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που κάλεσε το κανάλι αρτ σε απολογία, όπως δήλωσε στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 κι ο αντιπρόεδρός του Ροδόλφος Μορώνης.

Ακολούθησε η αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι στις 29 Σεπτεμβρίου 2018, όπου περιλαμβάνεται εικόνα από το “γκάλοπ” που περιλαμβανόταν, καθώς και απομαγνητοφωνημένο το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής.

 

Η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2018 με αντικείμενο το κείμενο του Βασίλη Κασιμάτη, που δημοσιεύτηκε στις Σεπτεμβρίου 2018 και συνοδεύεται από αντίστοιχο screen shot.

Και στις δύο μηνυτήριες αναφορές ζητείται αριθμός πρωτοκόλλου των μηνύσεων, ενώ υπογράφονται από τον Παναγιώτη Δημητρά, εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι.

Διαβάστε αναλυτικά την πρώτη μηνυτήρια αναφορά εδώ.

Διαβάστε και τη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά εδώ.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!