“Στη χώρα μου δεν μπορούμε να δεχθούμε την ομοφυλοφιλία”

21/09/2018
από

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας δήλωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί την ισότητα στον γάμο και γενικά τα LGBT δικαιώματα.

Ο Mahathir Mohamad έκανε αυτές τις δηλώσεις, στα πλαίσια της συνάντησής του με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μαλαισίας – γνωστή ως Suhakam – τονίζοντας ότι η Μαλαισία έχει διαφορετικές αξίες από τις δυτικές χώρες.

“Στη Μαλαισία, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Ακόμα κι αν θεωρούνται ανθρώπινα δικαιώματα στις δυτικές χώρες.

“Ενώ συμφωνούμε με το Suhakam [σε μερικά πράγματα], πρέπει να υπενθυμίσουμε στο Suhakam ότι η Μαλαισία έχει διαφορετικό σύστημα αξιών από τους Δυτικούς”.

Συνέχισε υποστηρίζοντας “ότι μια οικογένεια μπορεί να θεωρηθεί οικογένεια μόνο όταν πρόκειται για ένα ετερόφυλο ζευγάρι με τα παιδιά τους”.

Ο Mahathir κατηγορείται από την LGBT + κοινότητα ότι προωθεί τη μισαλλοδοξία με αποτέλεσμα πολλά άτομα στη χώρα να ζουν υπό καθεστώς φόβου.

Πολλοί συμμάχοι και ομάδες LGBT καταδίκασαν τα σχόλια του Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο της Μαλαισίας, το gay σεξ είναι «κατά της φύσης» και οι παραβάτες μπορούν να φυλακιστούν έως και 20 χρόνια.




Δες και αυτό!