Ο Ρέινολντς για την ομοφοβία του Έμινεμ: “Δε μ’ ενδιαφέρει ποιος είσαι!”

04/09/2018
από

Ο τραγουδιστής των Image Dragon’s Ντάν Ρέινολντς πήρε θέση απέναντι στον Έμινεμ για τους ομοφοβικούς στίχους του κομματιού Fall, στο νέο άλμπουμ του διάσημου ράπερ.

O Ντάν Ρέινολντς είναι σύμμαχος της LGBTQI κοινότητα, χωρίς να το παίζει ήρωας ή να περιμένει να στραφούν τα φώτα πάνω του. Ήδη απολαμβάνει πολλή μεγάλη δημοσιότητα μέσα από τη δουλειά του.

Με αφορμή τα δυσάρεστα νέα για τους ομοφοβικούς στίχους στο κομμάτι Fall, από το νέο άλμπουμ του Έμινεμ “Kamikaze” ο Ρέινολντς είναι από τους λίγους καλλιτέχνες, που πήρε σαφή θέση, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI+ άτομα. Ο ίδιος έχει φροντίσει να ακούσει τις φωνές των λεγόμενων “LGBTQI+ millennial” , έχει αναλάβει την ευθύνη για τον εαυτό του να ενημερωθεί για τις προκλήσεις τους και παίρνει θέση με κάθε ευκαιρία, χωρίς να αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, γιατί όπως λέει: “Θέλω αλλαγή.” 

Αυτή τη φορά, λοιπόν, έγραψε στο twitter:

“Ποτέ δεν είναι “οκ” να λες μία λέξη γεμάτη μίσος. Δε μ’ ενδιαφέρει ποια χρονιά γεννήθηκες, ή τι σημαίνει αυτή η λέξη για σένα.Αν ενισχύει το μίσος και τη θρησκοληψία τότε είναι γεμάτη μίσος. Τελεία.

Δεν υπάρχει ποτέ μία “οκ” στιγμή για να πεις τη λέξη “π@#$ης” και δε με νοιάζει ποιος είσαι.Είναι αηδιαστικό να μας λένε ότι όλο αυτό είναι “υπερβολική ευαισθησία” ή ότι είναι “millennial” .

LGBTQ παιδιά ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ μετά από bullying από ομοφοβικούς νταήδες. Δεν είναι “ευαισθησία” το να σηκώνεις το ανάστημά σου, απέναντι σε μία λέξη, που έχει χρησιμοποιηθεί τόσα χρόνια, για να διασπείρει το μίσος.

Έχω ζήσει πολλά χρόνια από τη ζωή μου παραμένοντας σιωπηλός σχετικά με αυτά τα πράγματα, επειδή φοβόμουν ή δε γνώριζα. Δε ζω πια στον φόβο κι έχω ακόμη πολλά να μάθω. Αλλά, όχι. Δε θα μείνω σιωπηλός, με αυτήν την πλατφόρμα στα χέρια μου.

Πρόσθεσε ακόμη:

“2 πράγματα.

1. Προσπαθώντας να είναι κάποιος σύμμαχος είναι πολύ εύκολο για έναν straight λευκό και “διάσημο” άνδρα να τον πουν ήρωα, επειδή είπε, απλώς, δυο κουβέντες και οργάνωσε ένα event. Έχω κάνει πολύ λίγα και δεν είμαι ήρωας. Δε θέλω να είμαι. Θέλω αλλαγή. Τελεία.

2. Δε μιλώ εκ μέρους της LGBTQ κοινότητας. Αν θέλουν να επανοικειοποιήσουν τη λέξη, αυτή είναι δική τους απόφαση και μόνο δική τους. Απλά μιλούσα για κάποιον, που έχει τεράστια απήχηση, που σκέφτηκε ότι είναι “οκ” για εκείνον να λέει αυτήν την λέξη από καιρό σε καιρό. Ε, δεν είναι, και μ’ αυτό τελειώνω.” 

“Believer”: Το ντοκιμαντέρ για τη μορμονική εκκλησία & την LGBTQ νεολαία
Δες και αυτό!