Συνελήφθησαν 57 άνδρες στη Νιγηρία για “ομοφυλοφιλική δραστηριότητα” 

28/08/2018
από

Πολλοί από τους άνδρες που συνελήφθησαν δήλωσαν ότι απλά πήγαν σε ένα πάρτι κι ότι δεν είναι gay.

Η αστυνομία της πρώην πρωτεύουσας της Νιγηρία, του Λάγοςσυνέλαβε 57 άνδρες κατηγορώντας τους για “ομοφυλοφιλική δραστηριότητα” .

Η μαζική σύλληψη αυτών των ανθρώπων συνέβη στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής (26/08/18) σε ένα ξενοδοχείο. Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος, Imohimi Edgal επιβεβαίωσε την αιφνίδια εισβολή αστυνομικών στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μετά από πληροφορίες που έλαβε από μία «αξιόπιστη πηγή» .

Η “ομοφυλοφιλική δραστηριότητα” είναι παράνομη στη Νιγηρία και τιμωρείται με λιθοβολισμό μέχρι θανάτου σε 14 βόρειες περιοχές της χώρας. Σε άλλες περιοχές η τιμωρία είναι μέχρι και 14 χρόνια φυλάκισης.

Η αστυνομία βρήκε 80 άτομα σε μία αίθουσα στο ξενοδοχείο κι εντόπισε απαγορευμένα ποτά και ουσίες, όπως για παράδειγμα μαριχουάνα. Ο διοικητής της αστυνομίας ανέφερε ότι μόλις οι άνδρες είδαν τους αστυνομικούς τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο, η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει 57 εξ αυτών, σύμφωνα με τους Premium Times.

Κάποιοι από αυτούς τους άνδρες δήλωσαν ότι δεν είχαν διαπράξει κανένα έγκλημα: “Ήμουν στη ρεσεψιόν ότι μπήκε η αστυνομία και μου είπαν να πέσω κάτω και το έκανα με χαρά, γιατί ήξερα ότι δεν είχα κάνει κάτι κακό. Αλλά κατηγορήθηκα ότι είμαι gay,” είπε ο 23χρονος Daniel Sokari.

«Η αστυνομία απλώς μπήκε και συνέλαβε ανθρώπους, ήμουν έξω από την αίθουσα, όταν με συνέλαβαν» , δήλωσε ο Wealth Olasunkanmi.

Άλλοι συλληφθέντες δήλωσαν ότι απλώς βρέθηκαν στο πάρτι και ότι δεν γνώριζαν σχεδόν κανέναν. Ανέφεραν, επίσης, ότι η αστυνομία τους απήγγειλε κατηγορίες μόνο όταν έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα.




Δες και αυτό!