Η drag queen που κέρδισε τις καρδιές των ομοφοβικών γονιών της

17/08/2018
από

“Οι γονείς μου έλεγαν ότι θα πάω στην κόλαση. Τώρα είναι οι μεγαλύτεροι φαν μου!”

Αυτή η drag queen από το Τέξας θυμάται τους γονείς της να της λένε, ότι θα πάει στην κόλαση, επειδή είναι gay, αλλά σήμερα έχουν καταλήξει να είναι οι μεγαλύτεροι φαν της!

Ο Timothy Byars, γνωστός με το όνομά του ως drag queen, Sabel Scities, μίλησε για τους θρησκευόμενους γονείς του στην LGBT+ πλατφόρμα I’m From Driftwood , που ήταν απογοητευτικοί με την σεξουαλικότητά του, όταν ήταν έφηβος.

Δεν ήξερα τι ήταν “ομοφυλόφιλος” μέχρι τη δευτέρα τάξη, όταν συνειδητοποίησα ότι είχα ερωτευτεί απόλυτα, εκείνο το αγόρι στο σχολείο, και έκλαιγα, γιατί δε ήξερα ποτέ κανένα αγόρι, που θα ένιωθε με τον ίδιο τρόπο” .

Σε ηλικία 17 ετών, οι γονείς του έμαθαν ότι είναι gay.

Θα πήγαινα στην κόλαση. Αμέσως, κάλεσαν τον πάστορα για να μου μιλήσει και να με “συνετίσει” . Είπαν ότι ποτέ δε θα αγαπήσουν την επιλογή μου για έναν εραστή. Δε θα είναι στον γάμο μου. Δε θα τον καλέσουν ποτέ για φαγητό. Δε θα με αφήσουν να μείνω το βράδυ μαζί του, σε καμία περίπτωση. Δε θα έρχονταν στο σπίτι μου, αν ήταν κι εκείνος εκεί.

Έπειτα μετακόμισαν, οικογενειακώς, στο Όρεγκον κι ο Byars ξεκίνησε να γνωρίζει άλλα gay άτομα, μέσω των social media. Έτσι, γνώρισε την drag mother του, Jersey Scities και ξεκίνησαν μαζί εμφανίσεις.

“Κι ένα βράδυ, κάναμε show για τη γιαγιά μου, τη μητέρα μου και τον πατέρα μου και είπαν: “Ω, ήταν θέμα χρόνου να γίνει όλο αυτό – Το ξέραμε. “Αυτό σημαίνει ότι θέλεις να είσαι γυναίκα Timothy;” 

Η ζωή του ως drag queen

Από εκείνη την ημέρα οι γονείς του ξεκίνησαν να αποδέχονται τη σεξουαλικότητά του. Μέχρι και το αγόρι του ερχόταν για φαγητό στο σπίτι τους. Έπειτα χώρισαν, κι ο ίδιος μετακόμισε στο Πόρτλαντ, όπου ξεκίνησε να κάνει drag show πιο συστηματικά.

Όταν τον επισκέφτηκαν οι γονείς του, τους εξήγησε πώς είναι η ζωή του ως drag queen.

“Είπα κάτι τύπου: “Βασικά, έχω κάνει πολλούς φίλους. Είμαι πολύ καλός σε αυτό. Αρέσω στον κόσμο. Μου δίνουν τιπς. Νιώθω σα μικρή σταρ. Δεν κάνω πια ερασιτεχνικές εμφανίσεις, είμαι σε καστ» .

Ξαφνικά, οι γονείς του Byars άρχισαν να εμφανίζονται στα show του. Θυμήθηκε την ημέρα που ο μπαμπάς του καθόταν στο ακροατήριο, όταν έφτασε το σημείο, όπου έκανε εκείνο το X-rated κομμάτι.

“Έτσι, σχεδόν τόσο γυμνός, όσο τη μέρα που γεννήθηκα, έκανα όσα είχα ορκιστεί ως παιδί, ότι δε θα έκανα ποτέ. Ο μπαμπάς μου ήταν στην πρώτη σειρά και γελούσε. Η μαμά μου περνούσε κι εκείνη πολύ ωραία. Ήταν ήδη μεθυσμένη. Και τότε, μετά από αυτό, άρχισε να κυλάει ο καιρός» .

Σήμερα

Ο μπαμπάς του Byars ανέλαβε την ιστοσελίδα κι η μαμά του βοηθάει με τα προϊόντα.

“Από το “θα πάω στην κόλαση” τώρα προεδρεύουν στο fan club μου και ο πατέρας μου με πιέζει να πάω στο Drag Race.” 

“Είναι μια καταπληκτική αλλαγή. Χρειάζεται να θυμίζω, συνεχώς, στον εαυτό μου, πόσο τυχερός είμαι, γιατί υπάρχουν τόσα παιδιά, που εξακολουθούν να τα διώχνουν από τα σπίτια τους, που είναι ακόμα εξορισμένα, που ακόμα υφίστανται διακρίσεις από τους γονείς τους” .




Δες και αυτό!