Κάτοικοι χωριού της Αρμενίας επιτέθηκαν με πέτρες σε LGBTI άτομα

06/08/2018
από

Μία εξοργισμένη ομάδα κατοίκων ενός χωριού της Αρμενίας επιτέθηκαν σε LGBTI άτομα, τραυματίζοντας τα εννέα και φωνάζοντας: “οι ομοφυλόφιλοι δε μπορούν να μένουν εδώ” .

30 Αρμένιοι χωριανοί επιτέθηκαν σε εννέα LGBTI άτομα στις 3 Αυγούστου το βράδυ.

Κάποιος εμφανίστηκε στο σπίτι του Hayk Oprah Hakobyan, του Ιδρυτή της Rainbow Armenia Initiative στο Shurnukh γύρω στις 8 το βράδυ, που καθόταν με μερικούς φίλους και είπε ότι θέλει να μιλήσει, μόνο μαζί του. Ο ακτιβιστής αρνήθηκε κι ο άγνωστος τότε πήδηξε τον φράχτη.

Άρχισε να μας απειλεί. Έπρεπε να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας, αμέσως, γιατί θα μαζεύονταν οι κάτοικοι του χωριού για να μας λιντσάρουν” , δήλωσε ο Hayk. Όταν ο ίδιος κι οι φίλοι του επέστρεψαν για να πάρουν τα πράγματά τους και να προσπαθήσουν να ξεφύγουν, βρήκαν πράγματι 30 χωριανούς να τους περιμένουν απ’ έξω.

Οι κάτοικοι του χωριού φώναζαν: “οι ομοφυλόφιλοι δε μπορούν να μένουν εδώ” και άρχισαν να γίνονται επιθετικοί αμέσως: “Αρχίσαμε να τρέχουμε για τη ζωή μας” είπε ο Hayk.

Μας ακολούθησαν και άρχισαν να μας χτυπούν και να μας πετούν πέτρες. Όλοι τραυματιστήκαμε, αλλά δύο από τους φίλους μου χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.”

Ο πρώην δήμαρχος του χωριού ήταν μεταξύ των δραστών.

Ενώ έτρεχαν για να ξεφύγουν προσπάθησαν να καλέσουν την αστυνομία, αλλά δε μπορούσαν να επικοινωνήσουν για περισσότερο από μία ώρα. Όταν τελικά έφτασε η αστυνομία έγιναν οι καταθέσεις και ευτυχώς, επειδή η κοινωνία είναι μικρή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναγνωριστούν εύκολα οι δράστες.

Δε ξέρω αν τολμάω να επιστρέψω στο χωριό μου. Τόσος πολύς κόσμος μαζεύτηκε για να με διώξει από εκεί. Αλλά από την άλλη μεριά, δε γίνεται απλά να φύγουμε, γιατί τότε θα έχουν νικήσει.

Η Gay and Lesbian Armenian Society (GALAS) εξέφρασε την αλληλεγγύη της στα LGBTI άτομα που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού.




Δες και αυτό!