Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τη θρησκευτική ελευθερία

31/07/2018
από

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, συγκροτεί ομάδα εργασίας (task force) «θρησκευτικής ελευθερίας» .

Γενικός Εισαγγελέας, Jeff Sessions

Σκοπός, αυτής της ειδικής ομάδας (σ.σ. και συνάμα ομοφοβικής και τρανσφοβικής ομάδας), είναι να εξασφαλίσει και να εφαρμόσει τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές, για την θρησκευτική ελευθερία, του περασμένου έτους. Οι διακρίσεις, άλλωστε, κατά των LGBT ατόμων στις ΗΠΑ, καθώς και άλλες παραβιάσεις πολιτικών δικαιωμάτων, συχνά χρησιμοποιούν, ως δικαιολογία, τη θρησκευτική ελευθερία.

Ο αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Jesse Panuccio και ο βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα για την Υπηρεσία της Νομικής Πολιτικής του Τμήματος Δικαιοσύνης, Beth Williams, διευθύνουν την ομάδα εργασίας.

Στην ανακοίνωση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Τμήματος Δικαιοσύνης (DOJ) των ΗΠΑ για τη θρησκευτική ελευθερία, από τον Γενικό Εισαγγελέα, Jeff Sessions, αναφέρθηκε μια “αυξανόμενη μισαλλοδοξία κατά της πίστης” .

«Έχουμε δει καλόγριες να διατάσσονται να αγοράσουν αντισυλληπτικά. Έχουμε δει Γερουσιαστές των ΗΠΑ να ρωτιούνται, από δικαστικούς και εκτελεστικούς υποψηφίους, για το δόγμα τους – παρόλο που το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά κάθε θρησκευτική δοκιμασία, για δημόσιο αξίωμα» , ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, Jeff Sessions.

Στις συνεδρίες αναφέρθηκε, επίσης, η «δοκιμασία που αντιμετώπισε, τόσο γενναία, ο Jack Phillips» .

Ο Phillips, να θυμίσουμε, ότι ήταν εκείνος ο αρτοποιός, που αρνήθηκε να φτιάξει την τούρτα, για τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού στο Κολοράντο. Και να θυμίζουμε επίσης, ότι τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο, αποφάνθηκε ρητά υπέρ του.

«Εν ολίγοις, δεν έχουμε μόνο την ελευθερία της λατρείας – αλλά έχουμε και το δικαίωμα να ασκούμε την πίστη μας» , δήλωσε ο Jeff Sessions. «Οι προστασίες του Συντάγματος δεν τελειώνουν στο χώρο στάθμευσης των ενοριών ούτε οι ελευθερίες μας περιορίζονται στα υπόγεια μας» .

Ευτυχώς, πολλοί άλλοι προειδοποίησαν για τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί η θρησκεία, για να οπλιστεί, και να υπερασπιστεί τις διακρίσεις.

Η νομική διευθύντρια της Human Rights Campaign, Sarah Warbelow, δήλωσε: «Αυτή η ειδική ομάδα, που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, είναι ένα ακόμη παράδειγμα του Λευκού Οίκου Trump-Pence και του Jeff Sessions που επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος των LGBTQ ανθρώπων.” 

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, ο Donald Trump, ο Mike Pence και ο Jeff Sessions έκαναν μια μαύρη εκστρατεία για να διαβρώσουν και να περιορίσουν τα δικαιώματα των LGBTQ ανθρώπων στο όνομα της θρησκείας. Ο Γενικός Εισαγγελέας, που στάθηκε σήμερα το πρωί πλάι πλάι, με αντι-LGBTQ εξτρεμιστές, σας λέει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τι ήταν πραγματικά η σημερινή ανακοίνωση» .

Παρόντες στην ανακοίνωση ήταν ο Phillips και μέλη της αντι-LGBTI χριστιανικής ομάδας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Alliance Defending Freedom (ADF).




Δες και αυτό!