Αθώος ο ζαχαροπλάστης που δεν έφτιαξε τούρτα για ομόφυλο γάμο

05/06/2018
από

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε για την περίπτωση του αρτοποιού/ζαχαροπλάστη, που αρνήθηκε να φτιάξει μια τούρτα για έναν ομοφυλόφιλο πελάτη.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2012, όταν ο David Mullins κι ο Charlie Craig επισκέφτηκαν το Masterpiece Cakeshop, για να παραγγείλουν μια τούρτα, για την γαμήλια δεξίωσή τους στο Κολοράντο. Ο Jack Phillips, ο ζαχαροπλάστης/αρτοποιός, αρνήθηκε να ετοιμάσει την τούρτα, με το σκεπτικό ότι οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις τον εμπόδιζαν από το να φτιάξει τούρτα για έναν ομόφυλο γάμο. Οι Mullins και Craig του έκαναν καταγγελία, η οποία οδηγήθηκε σταδιακά σε ολοένα και υψηλότερα δικαστήρια τα επόμενα χρόνια, φτάνοντας τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αποφάνθηκε υπέρ του ζαχαροπλάστη/αρτοποιού του Κολοράντο χθες (04/06/18).

Διαβάστε την απόφαση εδώ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας του κόσμου και των φορέων.

Όταν ένα ζευγάρι έρχεται σε επαφή με ένα ζαχαροπλαστείο/αρτοποιείο για μια γαμήλια τούρτα, το προϊόν που αναζητούν είναι μια τούρτα για να γιορτάσει το γάμο τους – όχι μια τούρτα, που να γιορτάζει τους ετεροφυλόφιλους γάμους, ή τους ομόφυλους – κι αυτή είναι η υπηρεσία που αρνήθηκαν να παρέχουν στους Craig και Mullins.

H APA αναφέρει ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως βάση για διακρίσεις και στιγματισμό μελών της LGBTQ κοινότητας.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!