Επτά περιστατικά που εξηγούν το φαινόμενο του εκφοβισμού

10/07/2018

Επειδή πολλά ακούμε σχετικά με τον εκφοβισμό και επειδή δεν είναι ούτε η ζέστη, ούτε τα βίντεο γκέιμς, ούτε η κακιά ώρα που ευθύνονται για το φαινόμενο αυτό, σας παρουσιάζουμε 7 περιπτώσεις που εξηγούν με το καλύτερο τρόπο γιατί όλες και όλοι εμείς είμαστε κάθε μέρα πιθανά θύματα του.

Νούμερο 1  – Ιερέας στη Ρόδο

“Που αν τους είχα μπροστά μου θα τους έβγαζα το λαρύγγι εγώ σήμερα. Ας κάνουνε λοιπόν την αρχή σε αυτά που τα λύσανε όλα, να δηλώσουνε και τα παιδιά τους αλλαγή φύλου…” Εγώ όμως, επειδής είμαι παπάς με κεφαλαία γράμματα δε σκιάζομαι κανέναν, δε φοβάμαι κανέναν, δεν υπολογίζω κανέναν μπροστά στην αλήθεια…”

Ιερέας υποκινεί σε μίσος & βία από άμβωνος στη Ρόδο


Νούμερο 2 – Στη βουλή … Καμμένος

“ΟΧΙ χρωματισμός της Βουλής των Ελλήνων στα χρώματα του Gay Pride. ΌΧΙ στην προσβολή του Θεσμού. ΌΧΙ στην προσβολή του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου. Ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου πάνω και με μέσον τον Ναό της Δημοκρατίας. Υπάρχει χρόνος να διορθώσουμε τη λάθος απόφαση».

Νέες ομοφοβικές δηλώσεις από τον Καμμένο με αφορμή το Athens Pride


Νούμερο 3 – Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

«Ξεχάσαμε το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από «Εθνικιστές Φασίστες» και από «Ανιστόρητους Έλληνες» και προβάλουμε το πάρτι των πουσταριων που το υποστηρίζουν Αριστεροί Δημοκράτες. Τελικά με άλλα πρότυπα θέλουν να μεγαλώσουν την Ελληνική κοινωνία οι Προοδευτικοί Αριστεροί που λένε ότι μας κυβερνούν.»

“Πάρτι των πουσταριών” το Athens Pride για τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης


Νούμερο 4 – Το ΕΣΡ και το σποτ που “μπερδεύει”

ΕΣΡ: Tο σποτ του Athens Pride “μπερδεύει τα ανήλικα”


Νούμερο 5 – Ο ομοφοβ… ε … δημοκρατικός λόγος της βουλής

“Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής, είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η αγάπη είναι αμαρτία και μάλιστα τερατώδης, ενώ στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, θεωρείται αθώα αυτή η αγάπη;»

https://avmag.gr/88747/oi-kalyteres-kai-oi-cheiroteres-diloseis-ton-voyleyton-me-aformi-to-n-s-gia-tin-anadochi/


Νούμερο 6 – Ο “υπέροχος” δημοσιογραφικός λόγος

https://avmag.gr/87621/chreiazontai-ekpaideysi-oi-ellines-dimosiografoi-gia-na-apofeygoyn-ton-kakopoiitiko-logo/


Νούμερο 7 – Απλά ο Αμβρόσιος

“Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

https://avmag.gr/86139/ametanoitos-o-mitropolitis-amvrosios-kai-stin-apologia-toy/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!