Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που τόλμησε να κάνει coming out

30/06/2018

“Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιστής και περήφανος gay”

Ο Κόλιν Μάρτιν είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι είναι gay.

Πρόκειται για τον μοναδικό ενεργό ποδοσφαιριστή των ΗΠΑ που διαγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις και είναι out.

Ο 23χρονος αποφάσισε να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του με αφορμή το Pride παιχνίδι της Minnesota United με την FC Dallas.

“Σήμερα είμαι περήφανος που όλη η ομάδα μου γνωρίζει ότι είναι gay”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Έχω λάβει μόνο ευγένεια και αποδοχή απο όλους στη Major League Soccer και αυτό έκανε πιο εύκολη την απόφαση μου να κάνω δημόσια coming out ως gay”.

Στην ανακοίνωση που έκανε μέσα από τα social media, επισήμανε: “Θέλω να πάρω αυτή τη στιγμή για να ενθαρρύνω και άλλους που ασχολούνται επαγγελματικά με κάποιο άθλημα, ώστε να έχουν την εμπιστοσύνη ότι το άθλημά τους θα τους αγκαλιάσεο ολοκληρωτικά”.

Ο Ιούνιος είναι μήνας υπερηφάνειας και εγώ είμαι περήφανος που παίζω για το Pride και που παίζω ως ένας ανοιχτά gay άνδρας”.

11 σέξι λόγοι για να κάτσεις να δεις το Παγκόσμιο Κύπελλο

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!