Αρνήθηκαν την είσοδο σε beach πάρτι σε ομόφυλο ζευγάρι: «Δεν είστε ζευγάρι»

26/06/2018
από

Ένα βράδυ Σαββάτου (23/06/18) στο Bacoli, μια παραθαλάσσια τοποθεσία Δυτικά της Νάπολης στην Ιταλία, ο Giuseppe Pitirollo, 37 ετών, κι ο σύζυγός του Daniele Bausilio, 28 ετών, δειπνούσαν με φίλους. Μετά το φαγητό αποφάσισαν να πάνε σε ένα beach party που γινόταν στο Lido Turistico Beach Park.

Φτάνοντας εκεί ο Giuseppe ανέφερε στο Gay Star News τα εξής:

«Ήμασταν κοντά κι ακούσαμε τη μουσική που ερχόταν από το χώρο, οπότε πήγαμε να μπούμε. Όμως, ο τύπος στην πόρτα μας είπε ότι δε μπορούσαμε να μπούμε, γιατί δεν είχαμε τις γυναίκες μας μαζί και αυτό το μέρος είναι μόνο για ζευγάρια.

Τότε, ο Giuseppe απάντησε ότι η παρέα τους ήταν δύο ζευγάρια, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος με τον σύζυγό του παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 2017.

Στην Ιταλία, ο ομόφυλος γάμος δεν είναι νόμιμος. Μόλις το 2016 ο νόμος αναγνώρισε τα πολιτικά συνδικάτα ομοφυλοφίλων, ένα ορόσημο στην αποδοχή της LGBTI κοινότητας στην Ιταλία.

«Ο πορτιέρης απάντησε ότι ένα ζευγάρι αποτελείται μόνο από μια γυναίκα κι έναν άνδρα» , δήλωσε ο Giuseppe.

Όταν τα δύο ζευγάρια άρχισαν να διαμαρτύρονται, εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του χώρου και τους είπε ότι δε μπορούσαν να μπουν στη θέση τους και να καταλάβουν, επειδή ήταν μεθυσμένοι.

Εξαργυρωμένοι, ο Giuseppe κι ο Daniele κάλεσαν την ιταλική χωροφυλακή.

«Ζήτησαν αποκλειστικά τα δικά μας δελτία ταυτότητας. ήθελαν να κάνουμε αλκοτέστ για να αποδείξουμε ότι είμαστε εντελώς νηφάλιοι, αλλά αρνηθήκαμε” , είπε ο Giuseppe.

Τα δύο ζευγάρια έφυγαν και πήγαν στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Νάπολης για να αναφέρουν το περιστατικό.

«Αισθανθήκαμε ταπεινωμένοι. Μας μείωσαν μπροστά σ’ άλλους ανθρώπους” , είπε ο Giuseppe. «Βλέποντας να στερούμαστε τα δικαιώματά μας με τέτοιο κατάφωρο τρόπο ήταν απλά ντροπή» .

Η Γερουσιαστής Monica Cirinnà δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica: «Εάν είναι αλήθεια, αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό συμβάν» .

Ο χώρος έβγαλε μια δήλωση στη σελίδα του Facebook.

«Κάποιοι εκμεταλλεύονται τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό για να κατηγορούν άλλους ανθρώπους. Σεβόμαστε κάθε επιλογή, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την είσοδο σε οποιονδήποτε, αν δεν συμβαδίζει με την πολιτική μας” , έγραψε ο ιδιοκτήτης Luciano Santini.




Δες και αυτό!