Ζευγάρι λεσβιών αυτοκτόνησε για να γλιτώσει τη μισαλλοδοξία της Ινδίας

13/06/2018
από

Ζευγάρι λεσβιών από την Ινδία αυτοκτόνησε πέφτοντας σε ένα ποτάμι. Οι δύο γυναίκες άφησαν σημειώματα εξηγώντας τους λόγους που τις οδήγησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Δυστυχώς, είχαν κι ένα παιδί τριών ετών, που ήταν το βιολογικό παιδί μίας εξ αυτών. Το άτυχο παιδί σκοτώθηκε κι αυτό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Οι δύο γυναίκες, Asha Thakor, 30 ετών, και Bhavna Thakor, 28 ετών, ζούσαν στο δυτικό κρατίδιο του Γκουτζαράτ.

Ένα από τα σημειώματα αυτοκτονίας γράφτηκε με κόκκινο κραγιόν πάνω σε έναν τοίχο, κοντά στο σημείο, όπου οι δύο γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο:

«Αφήνουμε αυτόν τον κόσμο για να ζήσουμε μαζί. Ο κόσμος αυτός δε μας επέτρεψε να είμαστε μαζί, δεν είχαμε κανέναν άνθρωπο δίπλα μας» .

Ένα δεύτερο μήνυμα, γραμμένο σ’ ένα πιάτο μίας χρήσης, βρέθηκε επίσης εκεί κοντά:

«Αυτός ο κόσμος δε μας επέτρεψε να ζήσουμε μαζί. Πότε θα ξανασυναντηθούμε; Πότε θα συναντήθούμε… ίσως στην επόμενη γέννηση συναντηθούμε και πάλι.” 

Η LGBT ακτιβίστρια Anjali Gopalan, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναφερόμενη στις λεσβίες γυναίκες που ζουν στην Ινδία αόρατες:

«Ζουν μια πολύ χειρότερη ζωή [οι λεσβίες], από ό, τι οι gay άνδρες, μια πολύ σκληρή ζωή, επειδή, σε μεγάλο βαθμό, υπάρχει μεγαλύτερη αποδοχή της ανδρικής ομοφυλοφιλίας. Η σεξουαλικότητα των γυναικών δε συζητείται καθόλου στην Ινδία, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο γι’ αυτές να ζήσουν” .




Δες και αυτό!